The Gunners

Sportpark Het Hooghuys
Wikketuin 15A
4824 PN Breda
Er zijn 14 leden fan van The Gunners.

Foto's

Over The Gunners

Op 15 april 1953 vond de oprichting plaats van voetbalvereniging The Gunners door personeelsleden van de toenmalige munitiefabriek Hispano Suiza. Binnen dit bedrijf werden diverse personeelsactiviteiten georganiseerd, waar voetbal er ??n van was. Eerst werd dit vrijblijvend beoefend, maar gaandeweg ontstond de behoefte om daadwerkelijk in competitieverband te gaan spelen. Dat dit op zaterdag ging plaatsvinden was geen toeval, daar een niet onbelangrijk deel van de initiatiefnemers van boven de Moerdijk kwam en reeds om diverse redenen met het zaterdagamateurvoetbal te maken had gehad. Aangezien de Brabanders best op zaterdag een balletje wilden trappen liet het besluit niet lang op zich wachten.

Gestart werd met twee elftallen in de competitie van de afdeling zaterdagamateurs Noord-Brabant, waarbij het eerste elftal mocht uitkomen in de 2e klasse. Er was slechts ??n probleem dat opgelost moest worden, voordat er daadwerkelijk gevoetbald mocht gaan worden. Een accommodatie ontbrak. Gestart werd daarom op de toenmalige hockeyvelden van Push, gelegen aan de Galderseweg achter Kasteel Bouvigne. Daarna volgde een eenjarig verblijf bij Boeimeer en vervolgens drie jaar inwoning bij Groen-Wit

Uiteindelijk werd via het bedrijf geregeld dat de gemeente een stuk braakliggende grond naast het fabriekscomplex aan de Van Rijckevorselstraat ging inrichten als sportterrein. Hier kreeg de vereniging de beschikking over een veld plus trainingsaccommodatie bestaande uit een half veld. Nu men de beschikking had over een eigen veld begon er een echte vereniging te ontstaan. De toenmalige bestuurders hadden goed gezien dat men niet vast moest houden aan de eis om werknemer te zijn van de Hispano Suiza, om de vereniging een toekomst te geven. In die periode ? 1958 ? werden de eerste pogingen gedaan een jeugdafdeling op te richten. Er werd gestart met kinderen van de toenmalige werknemers. Dit breidde zich al snel uit tot de aanliggende wijk Belcrum, waar op dat moment voldoende jeugd voorhanden was om tegen een balletje te trappen.

In 1974 brak een nieuwe periode aan voor The Gunners. Het toenmalige bestuur kreeg te horen dat de gemeente reeds in 1972 het bestemmingsplan voor de Crogten had gewijzigd in industrieterrein. Dat betekende dat de vereniging moest wijken. Waar naartoe was geen punt van discussie, want volgens de visie van de bestuurders lag de toekomst in de Haagse Beemden. De gemeente zag het belang van zo een kleine club in de nieuwe wijk niet en kwam met andere voorstellen. The Gunners bleef echter vasthouden aan de Haagse Beemden. Er ontstond een ?gevecht? van vijf jaar met de gemeente, waarin The Gunners uiteindelijk aan het langste eind trok. Op 3 april 1979 kwam het verlossende woord dat The Gunners naar de Haagse Beemden mocht.

Aangezien de accommodatie op zijn vroegst in 1982 gereed zou zijn, moest een oplossing gezocht worden voor de periode van 1979 tot 1982. De La Reijweg werd gekozen en de trouwe kern bouwde eigenhandig een kantine op dit tijdelijke complex. Desondanks liep het ledental gestaag terug en moest zelfs de kleine jeugdafdeling eraan geloven.

In januari 1983 was het eindelijk zover, The Gunners verhuisde naar sportpark Het Hooghuys. Dit bleek op het juiste moment, want we konden toen nauwelijks drie seniorenteams op de been brengen. De jeugdafdeling werd langzaamaan weer opgebouwd, maar het eerste elftal degradeerde naar de 2e klasse van de afdeling. We waren wat dat betreft weer net zover als bij de oprichting in 1953.

Overzicht teams
The Gunners zaterdag 1(Derde klasse B), 2, 3 en 4, 5 en 6.

Deelnemende competities

PosCompetitieWedWinstGelijkVerl.VoorTegen+/-Pnt.
2 Zaterdag Derde Klasse B 1 1 0 0 4 1 3 3
  • Sponsor Keeperstalent
    Sponsor SON Breda
    Sponsor
    Sponsor Hyundai van Riel
    Sponsor Cell Phone Fix
Sponsor
SAMBA Speler van de week
Adverteren - Disclaimer - Copyright © 2011-2018 Voetbal in Breda. Voetbalinbreda.nl, Voetbalinettenleur.nl en Voetbalinoosterhout.nl zijn onderdeel van MDM-Voetbalmedia