VV Baronie

Sportpark De Blauwe Kei
Blauwe Kei 1
Postbus 4731
4834 AW Breda
Er zijn 12 leden fan van VV Baronie.

Foto's

Over VV Baronie

De meest succesvolle amateurclub van Breda is zonder twijfel Baronie. Ontstaan in 'Het Ginneken' als Vitesse in de zomer van 1926, met veel leden uit de 'middelste sociale klasse'. Kort erna nam de club deel aan de competitie en werd het omgedoopt tot VV Mastbosch. Bijna 30 jaar bivakkeerden De Baronnen in de tweede klasse, zonder de ambitie om net als stadsgenoot NAC betaald voetbal te gaan spelen.

Saillant detail: net tijdens de invoering van het profvoetbal in 1954, promoveerden de groenhemden naar de eerste klasse. Uiteindelijk werd Baronie ingedeeld in de tweede divisie en werkte zelfs betaald voetbalduels af onder het toeziend oog van 15.000 mensen. Dit tijdperk was echter geen lang leven beschoren.

In 1971 besloot de KNVB tot rigoureuze saneringen en de Bredase trots werd tot overmaat van ramp geslachtofferd. De rest is geschiedenis. Intussen voetballen de bespelers van sportpark 'De Blauwe Kei' in de hoofdklasse. Na een teleurstellend seizoen, waarin promotie naar de Jupiler League te winnen was, degradeerde de club van de kersverse Topklasse naar de zondag hoofdklasse B, waar het voor het vierde opeenvolgende jaar in zal strijden.

Overzicht teams
Baronie Zondag 1(Hoofdklasse B), 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 en 9.
Baronie Zaterdag 2.
Baronie Dames 1, 2 en 3.

Deelnemende competities

PosCompetitieWedWinstGelijkVerl.VoorTegen+/-Pnt.
1 Zondag Hoofdklasse B 0 0 0 0 0 0 0 0
  • Sponsor Hyundai van Riel
    Sponsor
    Sponsor SON Breda
    Sponsor Cell Phone Fix
    Sponsor Keeperstalent
Sponsor
SAMBA Speler van de week
Adverteren - Disclaimer - Copyright © 2011-2018 Voetbal in Breda. Voetbalinbreda.nl, Voetbalinettenleur.nl en Voetbalinoosterhout.nl zijn onderdeel van MDM-Voetbalmedia