Talent onder de loep: Abdul Avci

Woensdag 11 september 2013, 18:00.

Vijftien was de kleine Abdul Avci, toen hij al tussen volwassen loodgieters en buschauffeurs wedijverde in hoofdmacht van WDS '19. Een onbevangen kind tussen werklieden met gezinnen en hypotheken. Verdedigers die qua leeftijd zijn vader hadden kunnen zijn. Krap twee jaar later is hij warempel dé sterspeler van de inmiddels zondag vierdeklasser en hij heeft de volwassen status (18) nog niet eens bereikt. Zijn talent is ook in zijn vaderland bekend, want in de winterstop reist de aanvaller af naar de Turkse hoofdstad Istanbul, waar een club uit de op één na hoogste divisie hem een stage aan zal bieden. Voetbalinbreda.nl sprak met de golden boy van sportpark Paradijs.

Foto door Wouter SeegersOm het talent van Abdul Avci (foto) te erkennen hoef je geen raketgeleerde te zijn. De zeventienjarige revelatie koestert een juiste dosis lef, een soepele attitude, is een tikkeltje eigenwijs, maar heeft een authentiek neusje voor de goal. Zijn hoofdtrainer Martijn van Wanrooy komt superlatieven tekort om zijn pupil te bewierroken. "Als die jongen een kans krijgt bij NAC Breda A1, schiet hij er zo 25 in", klinkt het dolenthousiast.

Avci, het jongere broertje nota bene van spits én ploeggenoot Bayram, die vorig jaar Talent van het jaar werd in Breda, is een attractie geworden sinds een halfjaar. Afgelopen seizoen speelde hij al een belangrijke rol in de promotie van zijn equipe.
"Ik speel bijna heel mijn leven bij WDS", zegt de belofte trots. "Ik ben even naar Internos B1 gegaan, maar keerde al snel terug hier." Bij de oudste amateurclub van Breda reikten de verhalen over Avci ook tot in de diverse scoutingsapparaten. "RKC Waalwijk en NAC Breda hadden me gevraagd, ik heb de brieven nog thuis bewaard. Ik heb er bij beide clubs ook op proef gespeeld, maar daarna niks meer van ze gehoord."

Menigeen gruwelt bij de gedachte dat de trots van Breda, NAC, een groeibriljant als Avci over het hoofd zou zien, maar het lijkt zich toch te voltrekken. Een Turkse profclub, Istanbul Büyüksehir Belediyespor, toonde recentelijk interesse en kwam een week stage overeen met Avci. "In de winterstop ga ik naar Istanbul, ik heb er mensen die voor me zorgen. De club speelt zeg maar in de Jupiler League van Turkije, dus ik ben heel benieuwd."

"Of ik daar blijf als ze me willen? Jazeker. Maar bij WDS voel ik me thuis. Ik word gewaardeerd door iedereen. Ik kan hier met mijn broer Bayram spelen en dat is echt genieten voor mij. Ik speel hier het liefst aan de flanken en ben geen egoïstische aanvaller." Zijn doelpuntenmoyenne van de voorbereiding schoot werkelijk als een vuurpijl van de grond en zondag scoorde hij na drie minuten al een belangrijke uitgoal tijdens de eerste competitiepot bij Viola (2-2-eindstand). Wie weet waar zijn doelpuntenaantal eindigt als hij wél egoïstisch was.

Sponsor
Terug naar de vorige pagina
E-mail
  • Sponsor
    Sponsor Hyundai van Riel
    Sponsor Keeperstalent
    Sponsor SON Breda
    Sponsor Cell Phone Fix
Sponsor
SAMBA Speler van de week
Adverteren - Disclaimer - Copyright © 2011-2018 Voetbal in Breda. Voetbalinbreda.nl, Voetbalinettenleur.nl en Voetbalinoosterhout.nl zijn onderdeel van MDM-Voetbalmedia