TVC Breda houdt stand en dwingt handhaving af

Zondag 05 juni 2016, 20:00, door Mica de Montigny.

De ellende is over in Tuinzigt en alle hoofdrolspelers kunnen enigszins met opgheven hoofd het seizoen afsluiten. TVC Breda speelde zondag gelijk bij Willem II en is door de 2-0-thuiszege van vorige week zeker van handhaving in de vierde klasse.

foto door Jos Thommassen

Het bleek inderdaad zo te zijn. TVC Breda had in Willem II een tegenstander die in mentaal opzicht nog zwakker is dan de Viola's na hun dramatische seizoen. Ook de return in 013 werd daarom niet verloren, waardoor de fusieclub  uit Tuinzigt niet degradeert naar de vijfde klasse. En ook door opnieuw belangrijke doelpunten van spits Paul Pedersen, die sinds zijn rentree na de winterstop misschien wel dé reden is dat de ploeg van coach René van Nijnatten uiteindelijk is gehandhaafd.
 
Zondag scoorde kleine goalgetter de openingstreffer, maar toen de thuisclub de schade voor rust helemaal herstelde (2-1) leek de stress even toe te slaan bij de gasten. Via Keesie Damen werd het 2-2, waarna Pedersen met zijn tweede doelpunt van de middag de strijd min of meer besliste. Althans, het werd nog wel spannend toen Willem II de gelijkmaker scoorde. TVC Breda mocht met een goal verschil verliezen en daar zag het ook naar uit, toen vijf minuten voor tijd een penalty werd gegeven aan de gastheer.

Het was echter de jonge Poolse doelman van TVC Breda die sterk keepte, Patryk Prus, die de inzet keerde en daarmee tekende voor het slotakkoord. TVC Breda zou TVC Breda overigens niet zijn als er op een wedstrijddag dag niets bizars gebeurde. Inderdaad. Er gebeurde dus wederom iets bizars. Marc Everaard was zo teleurgesteld dat hij geen basisplek kreeg dat hij al snel vertrok, terwijl 'spits' Van Gastel op het middenveld bikkelde tot hij een ons woog en daarmee een teleurstellende campagne toch goed afsloot.

Willem II - TVC Breda 3-3 (2-1)
0-1 Paul Pedersen, 1-1 en 2-1 Willem II, 2-2 Keesie Damen, 2-3 Paul Pedersen, 3-3 Willem II.EERSTE DUEL (ZONDAG 29 MEI)

De wanvertoningen tegen EDN '56 maakten zondag plaats voor zowaar een overwinning voor TVC Breda. De vierdeklasser won zondag thuis het heenduel met Willem II, dat eveneens vierdeklasser is en tegen degradatie vecht.

Het was voor vaste volgers van TVC Breda even goed in ogen wrijven. Tijdens de rust stond het 0-0. Geen enkele tegentreffer, terwijl er in de laatste zes wedstrijden pak 'm beet 50 tegengoals vielen. TVC Breda kruiste de degens met een team dat wellicht net zo nonchalant acteert als de Viola's. Willem II is een tegenstander die te pakken is en die werd gepakt op sportpark Kwakkelhut, waar ook toekomstig trainer Piet Gabriëls hoopvol toeschouwer was.

Nadat onder meer Paul Pedersen en Jaimy de Visser welhaast niet te missen kansen toch hadden gemist, was het vlak voor tijd Keesie Damen, weer opgetrommeld voor de belangrijke twee duels met de Tilburgers, die de ban brak. Na een puike corner van Bennie Haneveer kopte het jonge talent, dat naar Groen-Wit gaat binnenkort, met zijn achterhoofd binnen: 1-0.

Wat later besliste Pedersen het duel, toen hij een bal over de keeper wilde tikken, maar tot zijn genoegen zag hoe zijn ietwat mislukte poging tot een lob laag langs de doelman in de verre hoek rolde: 2-0. De bezoekers leken het allemaal wel prima te vinden. Echte teleurstelling, frustratie of mismoedigheid was niet op te merken aan de amateurtak van de Tricolores. Zondag volstaat derhalve een gelijkspel voor TVC Breda, dan is handhaving een feit na een dramatisch en loodzwaar seizoen.

Coach René van Nijnatten was na afloop niet te betrappen op een glimlach. De naar DEVO vertrekkende oefenmeester beloofde Voetbalinbreda.nl na het allerlaatste duel van aankomend weekend zijn verhaal te doen van dit vooral voor hem slopende voetbaljaar.

TVC Breda - Willem II 2-0 (0-0)
1-0 Keesie Damen, 2-0 Paul Pedersen.Sponsor
Terug naar de vorige pagina
E-mail
  • Sponsor
    Sponsor Keeperstalent
    Sponsor Hyundai van Riel
    Sponsor Cell Phone Fix
    Sponsor SON Breda
Sponsor
SAMBA Speler van de week
Adverteren - Disclaimer - Copyright © 2011-2018 Voetbal in Breda. Voetbalinbreda.nl, Voetbalinettenleur.nl en Voetbalinoosterhout.nl zijn onderdeel van MDM-Voetbalmedia