Barca zet zich voor schut en verliest finale

Zondag 05 juni 2016, 19:30.

Barça heeft er zondag voor gezorgd dat de regionale voetbalwereld zijn gal weer gaat spuwen over de club uit Breda-Noord. Niet alleen verloor het op ongekende manier de finale om promotie naar de vierde klasse tegen Irene '58, ook werd de pot om negatieve redenen gestaakt.

foto door Jos Thommassen

Al voor dat de cruciale finale in de nacompetitie om promotie tegen Irene '58 van start ging op sportpark de Wisselaar, hing er al een soort wolk van vertrouwen boven de multiculti-club. Een wolk van té veel vertrouwen. Barça dacht er al te zijn na de 3-2-zege van vorig weekend in Den Hout. Maar toen nota bene clubman pur sang Hassan Lammou de bal al na een minuut in zijn eigen doel had gewerkt en een minuut later de bezoekers ook nog 2-0 scoorden in Breda-Noord, was het duidelijk: de Blaugrana's konden de druk totaal niet aan.

Doelman Yunus Arpat werd al voor rust gewisseld voor Sharif Jacobs en die kreeg legio doelpunten achter zich te verwerken. Sterspeler Bader Boughardaine was nog het dichtst bij een thuistreffer, maar zijn vrije trap raakte de lat en Irene hield ongelooflijk hard huis in het hol van de leeuw en zou uiteindelijk negen goals scoren. Alsof dat niet erg genoeg kreeg Richel Nicia een rode kaart vanwege mekkeren en moest ook Sidney Raphaela, niet voor het eerst, eraf met rood. Hij werkte daarom nog de scheidsrechter tegen de grond met een  kopstoot tegen het bovenlichaam van de arbiter, die de wedstrijd daarom even staakte.

Juist na alle negatieve ervaringen van de laatste seizoenen ('veldslag' bij VVR, escalatie thuis tegen Advendo, waardoor men degradeerde naar de vijfde klasse) had Barça respect terug moeten winnen en waardig moeten verliezen, zonder rode kaarten, laat staan fysiek contact met een scheidsrechter. Het is des te vervelender dat Barça het hele seizoen correct gedrag vertoonde, maar op de slotdag van de campagne toch nog zijn naam weer een beetje te grabbel gooit. Coach Fouzi Mesaoudi gaf tekst en uitleg aan Voetbalinbreda.nl.
 
"We hebben een totale offday gehad in combinatie met te veel spanning en zenuwen. Wellicht ook een beetje gemakzucht, dat we er met een gelijkspel al zouden zijn. Daardoor startten we niet geconcentreerd en dat deed Irene wel. Elke kans bij ze was raak. Gevoelsmatig herpakten we ons na rust, maar toen konden Richel Nicia en Sidney Raphaela hun emoties niet bedwingen en kregen we terechte kaarten uitgedeeld, waarna met negen spelers de moed in onze schoenen zakten. Barça heeft terecht van zichzelf verloren."

"De grootste winst van ons was het gedrag van onze supporters. Ze hebben Barça heel het seizoen gesteund, maar vooral vandaag. Zij waren hun emoties wel de baas en hebben zo echte liefde voor de club getoond. Ik wil ze daar persoonlijk voor bedanken. Deze club bestaat tien jaar en het had een cadeau moeten zijn om te promoveren, vooral voor Hassan Lammou", aldus de jonge oefenmeester, wiens toekomst bij de club nog onzeker is.

Barça - Irene '58 0-9 (0-3)
0-1 eigen doelpunt Hassan Lammou, 0-2, 0-3, 0-4, 0-5, 0-6, 0-7, 0-8 en 0-9 Irene '58.EERSTE DUEL (ZONDAG 29 MEI)

Guess who's almost back
? Barça. De veelbesproken club uit Breda-Noord won zondag op het veld van vierdeklasser Irene '58 en is dicht bij promotie uit de vijfde klasse.

Na alle sores van de laatste jaren lijkt de multiculti-club schoon schip te maken op allerlei fronten. In elk geval op sportief gebied, want nadat de KNVB de Blaugrana's vorig jaar bestrafte met degradatie naar de vijfde klasse, is Barça nog slechts een zege of een gelijkspel verwijderd van promotie en sportief succes.

Een speler die een groot aandeel heeft in de glorie van Barça is Nordin Bittich. De pijlsnelle aanvaller scoort er gedurende de hele campagne op los en is de revelatie van de tien-jarige club. Hij scoorde zondag in Den Hout een hattrick en daardoor bleven de twee cadeaus die de thuisploeg kreeg van de gasten onschadelijk: 2-3.

Zondag zal het spoken op sportpark de Wisselaar, waar de ploeg van trainer Fouzi Mesaoudi er alles aan zal doen om af te sluiten met een groot feest.

Irene '58 - Barça 2-3 (1-1)
0-1 Nordin Bittich, 1-1 Irene '58, 1-2 Nordin Bittich, 2-2 Irene '58, 2-3 Nordin Bittich.


Sponsor
Terug naar de vorige pagina
E-mail
  • Sponsor Hyundai van Riel
    Sponsor
    Sponsor SON Breda
    Sponsor Keeperstalent
    Sponsor Cell Phone Fix
Sponsor
SAMBA Speler van de week
Adverteren - Disclaimer - Copyright © 2011-2018 Voetbal in Breda. Voetbalinbreda.nl, Voetbalinettenleur.nl en Voetbalinoosterhout.nl zijn onderdeel van MDM-Voetbalmedia