Koploper JEKA wint `slag van Bavel`

Zondag 28 januari 2018, 19:00, door Redactie.

JEKA staat na de topper tegen Bavel zondagmiddag fier aan kop in 3B. De Bredanaars, van wie hun complex geografisch gezien in het Bredase dorp ligt, wonnen na een heerlijke wedstrijd van de échte Bredase dorpelingen.

Toch kreeg sportpark Tussen de Leijen eerst de 0-1 te zien. Sander van Gils legde het thuispubliek even het zwijgen op, toen hij de bezoekers van coach Fred Vrolijk aan de leiding bracht. Vlak voor het rustsignaal kwamen de Tricolores echter op gelijke hoogte. En hoe. Via een schitterende aanval was Lucas Jacobs uiteindelijk trefzeker.

Die psychologische tik op de kin werkte ook na de rust door bij Bavel, want pal na rust was het Matthijs van Schendel die JEKA aan de 2-1 hielp. De goal van de verdediger werd gevolgd door de 'beslissende' treffer van Ferry Jansen: 3-1. Bavel-ster Robin Adriaansen maakte er tien minut voor tijd nog wel 3-2 van, maar daar bleef het ook bij.Na afloop tekende Voetbalinbreda.nl reacties op uit beide kampen. Doelpuntenmaker Adriaansen eerst: "Voor rust waren wij beter, na rust zij. De wind en het veld hadden daarin ook een rol. JEKA scoorde daarnaast op de juiste momenten. Zowel vlak voor, als vlak na rust. In mijn ogen was een gelijkspel terecht geweest", aldus de aanvaller.

Namens JEKA was JEKA-routinier Joris Melis de trotse woordvoerder. "Bavel was inderdaard beter in de eerste helft, maar toen wij 3-1 scoorden en zij de 3-2 maakten, kwamen we nooit echt in gevaar. Wij domineerden vooral, waar zij vooral voor rust controle hadden. We staan nu fier aan kop, omdat de concurrentie punten heeft gemorst. Heerlijk."

Na de doelpuntrijke stadsderby was het feest. In de kleedkamer van JEKA vooral (foto), maar ook in de kantine, waar spelers, leiders, vrijwilligers en trainers van beide verenigingen na stonden te praten. Hoe dan ook, JEKA staat dus eerste. Maar ook Bavel is na de nederlaag niet in paniek. Sterker nog: de groenhemden staan keurig tweede.

JEKA - Bavel 3-2 (1-1)
0-1 Sander van Gils, 1-1 Lucas Jacobs, 2-1 Matthijs van Schendel, 3-1 Ferry Jansen, 3-2 Robin Adriaansen.

Sponsor
Terug naar de vorige pagina
E-mail
  • Sponsor SON Breda
    Sponsor Keeperstalent
    Sponsor
    Sponsor Hyundai van Riel
    Sponsor Cell Phone Fix
Sponsor
SAMBA Speler van de week
Adverteren - Disclaimer - Copyright © 2011-2018 Voetbal in Breda. Voetbalinbreda.nl, Voetbalinettenleur.nl en Voetbalinoosterhout.nl zijn onderdeel van MDM-Voetbalmedia