PCP moet `all in` na zure start en wint

Zondag 04 februari 2018, 17:10, door Mica de Montigny.

Na een droevige start in Dorst, pakte PCP uiteindelijk na rust toch nog de volle buit in 5B. Neerlandia '31 stond tijdens de rust met 2-0 voor, maar kreeg dankzij sterspeler Kevin Muntslag een bittere teleurstelling te verwerken zondagmiddag.

Op het kunstgrasveld in Dorst, waar nog geen 50 mensen langs de kant stonden te kijken naar de Bredase hoogvlieger en de thuisspelende laagvlieger, werd het al rap duidelijk dat de door PCP-coach Brian Piris in elkaar gekunstelde opstelling niet indrukwekkend was. Geen Mateus Sleziak, geen Koen Vaas, geen Mo Assarraj, maar wel een debutant: Guido de Swart. Na maanden van meetrainen bewees hij direct van toegevoegde waarde te kunnen zijn met zijn goede wedstrijdmentaliteit en harde inspeelpass. De rest van de defensie naast hem? Waardeloos, vooral het eerste halfuur.

De dorpelingen hebben geen individuele klasse, maar schoten er vanwege triest verdedigen bij de uitploeg pardoes twee achter Sander de Groot, die door het te laat komen van keeper Maarten Blom zijn opwachting mocht maken. Met Bryan Veth in de punt van de aanval, geflankeerd door Ibrahim Turan en Yilmaz Sari liep het voor geen meter en waren de kansen erg schaars. Het rustsignaal was dan ook het moment van ommekeer. Trainer Piris schreewde dwars door de kleedkamermuren dat zijn elftal schandalig voetbalde en dat kwam aan bij de Brabantparkers.

Nadat iemand riep dat men als een pokerspeler 'all in' moest gaan in de tweede helft, was de boodschap definitief duidelijk. Al de spreekwoordelijke fiches naar het midden, indruk maken op de tegenstander en met een beetje geluk nog iets moors forceren. Twee kaarten, alles of niet. Het paartje Azen van Neerlandia '31 werd keihard gekraakt door drie Koningen van PCP. Spelmaker Muntslag (foto), gaf de bezoekers een droomstart van de tweede helft. Al in de 46ste minuut knalde hij diagonaal raak vanaf de rechterkant van het strafschopgebied. En enkele minuten later stond het al 2-2. Yilmaz Sari kreeg een bal in de zestien, die nog vrij lastig stuiterde, maar de kleine linkspoot nam hem beheerst en in één keer: keurig.

Jordy Zwetsloot moest toen van het veld af, waardoor Hafid Bittich op moest draven. De verdediger speelt al jaren dan wel, dan niet, maar blijft van het heilige spelletje houden en was door de personele problemen opgeroepen nadat hij de laatste weken weer fanatiek meetrainde. Zijn invalbeurt was subliem, net zoals de hele drie kwartier van PCP na de pauze. Het duurde nog echter wel lang, voor de beste speler van de zondag vijfde klasse B zijn ploeg aan de hand nam en het meegereisde publiek in extase bracht. Nadat Bittich en Veth op de middenlijn voor de dug-outs een bal wonnen samen, pikte Muntslag deze op. Met zijn bekende versnelling glipte hij voorbij zijn bewaker.

Hij liep al minuten lang mank, dus waar hij deze vandaan haalde was iedereen een raadsel, maar hij deed het. Voorts vond hij ook nog de ruimte om in de vijandelijke zestien een andere verdediger uit te kappen, waarna hij schuin voor het doel keihard op goal knalde. De thuisdoelman leek het schot te redden, maar de bal vloog toch nog over de doellijn. Muntslag, de absolute baas van het veld, zorgde na het laatste fluitsignaal opnieuw voor geschreeuw in de kleedkamer van PCP: ditmaal van vreugde. Vorige week was zijn wereldgoal tegen RSV uiteindelijk niet veel waard toen het nog 3-3 werd, maar ditmaal wel. Nog meer goed nieuws volgde al rap: koploper HSC '28 verloor bij RSV en dus is PCP nog maar twee punten verwijderd van de zo felbegeerde koppositie.

Neerlandia '31 - PCP 2-3 (2-0)
1-0 en 2-0 Neerlandia '31, 2-1 Kevin Muntslag, 2-2 Yilmaz Sari, 2-3 Kevin Muntslag.

Sponsor
Terug naar de vorige pagina
E-mail
  • Sponsor SON Breda
    Sponsor Keeperstalent
    Sponsor Hyundai van Riel
    Sponsor
    Sponsor Cell Phone Fix
Sponsor
SAMBA Speler van de week
Adverteren - Disclaimer - Copyright © 2011-2018 Voetbal in Breda. Voetbalinbreda.nl, Voetbalinettenleur.nl en Voetbalinoosterhout.nl zijn onderdeel van MDM-Voetbalmedia