Baronie remiseert op het gras van UDI `19

Zondag 04 februari 2018, 17:20, door Redactie.

Baronie en UDI '19 hebben elkaar zondagmiddag in evenwicht gehouden. De doelpunten vielen pas na rust in de Hoofdklasse B-strijd.

Vooraf zou iedereen bij Baronie voor een punt in Uden getekend hebben, zeker na het onverwachte afhaken van sterkhouders Aart Veldhof en Emile Linkers. Na de wedstrijd bleek de teleurstelling over de puntendeling echter groot bij de groenwitten. De ploeg van trainer Van Poelje had grote delen van de wedstrijd gedomineerd, maar vergat zichzelf weer eens te belonen. Kansen voor Richardson en Eugenia (beiden tot tweemaal toe) gingen verloren. Tegenstander Udi ’19 kwam over de gehele wedstrijd genomen via aanvoerder Roald van Hout welgeteld tot één enkele grote kans. De Udenaren hadden uiteindelijk slechts aan anderhalve kans genoeg om de 0-1 achterstand kort voor tijd glad te strijken.

Er waren amper 5 minuten verstreken toen Richardson door Tiebosch de ruimte werd ingestuurd om recht op doelman Nick van der Horst af te stevenen. De Bredase aanvaller treuzelde echter zo lang, dat  Pennings alsnog ten koste van een corner kon ingrijpen. Op het hobbelige veld was goed voetbal soms amper mogelijk en lange tijd kabbelde de wedstrijd in die eerste helft voort zonder echt opwindende momenten. De kansen die zich voordeden waren voornamelijk voor Baronie. Richardson bediende Eugenia die in kansrijke positie rakelings naast punterde. Even later zag Tjien-Fooh nu Richardson in kansrijke positie staan, maar diens voorzet werd op het ultieme moment met de punt van de schoen onderschept door routinier Hofmeier en tot corner verwerkt. Kort voor rust was Baronie opnieuw gevaarlijk. Christianen bereikte Richardson, die  rakelings voorlangs het vijandelijke doel knalde. De grootste kans in die eerste helft was niettemin voor de thuisclub. De Bredase defensie kreeg op slag van rust de bal niet goed weggewerkt. Udi-aanvoerder Van Hout leek van dichtbij zijn ploeg op een onverdiende voorsprong te gaan brengen, maar schoot de bal tot ontsteltenis van het thuispubliek hopeloos over het heiligdom van Van Oorschot.

Na de hervatting kwam de eerste opwinding van de thuisclub. Een lange pass van Oomen werd een prooi voor Wassenberg, maar diens inzet was te slap om Baroniedoelman Van Oorschot ernstig te verontrusten. Nog meer dan in de eerste helft lag het initiatief bij Baronie, dat op het moeilijk bespeelbare veld duidelijk de bovenliggende partij was. Eugenia leek na een prachtige dieptepass van Tiebosch het Bredase overwicht te gaan verzilveren en verscheen moederziel alleen voor doelman Van der Horst. In plaats van de bal af te leggen op de meegelopen en geheel vrijstaande Richardson besloot hij voor zijn eigen kans te gaan. Het bleek niet de beste keuze toen de Udense doelman met zijn voet redding wist te brengen. Het antwoord van de thuisclub kwam even later. Wassenberg kwam vanaf de rechterflank gevaarlijk door, maar raakte vanuit een moeilijke hoek slechts het zijnet. Nadat Tiebosch zijn fraaie vrije trap opnieuw door de doelman gered zag worden kwam Baronie dan toch op de zeer verdiende voorsprong. Het doorjagen op de bal van de even daarvoor ingevallen Peragon bracht de Udense goalie dermate in verwarring, dat hij de bal in de voeten schoof van Eugenia. Die wist vervolgens wel raad met dit buitenkansje en werkte van even buiten het strafschopgebied bekwaam af 0-1.

Udi-trainer Ruijsch reageerde door een aantal aanvallende wissels in te brengen. Dat leverde enkele minuten voor tijd nog succes op ook. Een voorzet van Van Hout werd weg gebokst door Van Oorschot. De bal viel daarna even buiten het strafschopgebied precies voor de voeten van Hofmeier die fraai, maar volkomen onverdiend, raak lobde 1-1. In de spannende slotfase die volgde kreeg invaller Hoefs voor de thuisclub nog een aardige mogelijkheid maar Van Oorschot liet zich niet meer verrassen. Ook de vrije trap van Peragon in de absolute slotseconden leverde voor Baronie daarna niets meer op. Baronietrainer Van Poelje kon na de wedstrijd niet meer dan tevreden zijn met het spel van zijn ploeg. De wetenschap dat er veel meer had ingezeten was niettemin een behoorlijke domper voor de Baronnen.

(verslag door Baronie-watcher Frans Mertens)

UDI '19 - Baronie 1-1 (0-0)
0-1 Quinton Eugenia, 1-1 UDI '19.Sponsor
Terug naar de vorige pagina
E-mail
  • Sponsor Keeperstalent
    Sponsor SON Breda
    Sponsor Cell Phone Fix
    Sponsor Hyundai van Riel
    Sponsor
Sponsor
SAMBA Speler van de week
Adverteren - Disclaimer - Copyright © 2011-2018 Voetbal in Breda. Voetbalinbreda.nl, Voetbalinettenleur.nl en Voetbalinoosterhout.nl zijn onderdeel van MDM-Voetbalmedia