DIA en VCW scoren beiden vijf goals in derby

Zondag 04 februari 2018, 17:11, door Redactie.

Degradatiekandidaat VCW stond met nog vijf minuten te gaan met 5-3 voor bij titelkandidaat DIA, maar verloor toch nog punten in 4C. De thuisclub kwam daarmee goed weg in Teteringen.

Nog steeds gehavend speelde DIA de wedstrijd tegen het stugge VCW. VCW kwam op voorsprong nadat een afgeslagen bal vanuit een corner werd binnen geschoten door Stef Simons. Even later kreeg DIA een strafschop die door Niek Akkermans werd binnen geschoten: 1-1 Maar even later kopte Dylan de Jong de bal uit een voorzet in eigen goal. Voor rust herstelde DIA zich en met een goal van Akkermans (individuele actie) en een goal van Riemer Dijkstra (intikker naar voorzet van Akkermans) en zo werd het een 3-2 voorsprong bij rust.

De tweede helft ging in het begin gelijk op, maar toen drongen de voetballers uit Wagenberg flink aan en kwam er het foutenfestival bij DIA. Dit resulteerde in een 3-5-achterstand met nog maar twaalf min te spelen door uitgoals van Kelvin Koppelaar (2) en Joris van Duijnhoven. DIA ging alles of niets spelen op sportpark de Gouwen. Met Mike Poppelaars, Tjeb Witteveen en Dijkstra centraal voorin en Akkermans en Kjell Hellemons aan de buitenkanten. In de 86ste minuut werd een afgeslagen voorzet prachtig door Poppelaars binnen geschoten. En DIA bleef doordrukken. Dit resulteerde dan ook in de 5-5 in de blessuretijd door wie anders dan Akkermans.

Coach Martijn Malinka na afloop tegenover Voetbalinbreda.nl over de prestatie van zijn DIA: : We mogen achteraf blij zijn met de 5-5 tegen VCW en speelden ontzettend slecht. Er zijn er vandaag een hoop door de onderlaag gezakt. Het positieve is dat we bleven knokken tot het einde en misschien toch nog een belangrijk punt hebben gepakt." Geluk bij een ongeluk: ook SC Hoge Vucht verloor punten thuis tegen Be Ready, dat won. DIA staat aan kop.

DIA - VCW 5-5 (3-2)
0-1 Stef Simons, 1-1 Niek Akkermans (pen.), 1-2 eigen doelpunt, 2-2 Niek Akkermans, 3-2 Riemer Dijkstra, 3-3 en 3-4 Kelvin Koppelaar, 3-5 Joris van Duijnhoven, 4-5 Niek Akkermans, 5-5 Mike Poppelaars.

Sponsor
Terug naar de vorige pagina
E-mail
  • Sponsor Hyundai van Riel
    Sponsor SON Breda
    Sponsor Keeperstalent
    Sponsor Cell Phone Fix
    Sponsor
Sponsor
SAMBA Speler van de week
Adverteren - Disclaimer - Copyright © 2011-2018 Voetbal in Breda. Voetbalinbreda.nl, Voetbalinettenleur.nl en Voetbalinoosterhout.nl zijn onderdeel van MDM-Voetbalmedia