Dapper NAC Breda onderuit in Amsterdam

Zondag 04 februari 2018, 17:00, door Redactie.

NAC heeft zondagmiddag niet voor een verrassing kunnen zorgen in Amsterdam. De Parel van het Zuiden kwam al vroeg op voorsprong dankzij een doelpunt van Thierry Ambrose, maar zag Ajax uiteindelijk met de punten van het veld stappen.

De ploeg van Stijn Vreven begon de wedstrijd met een lichte wijziging in het strijdplan en startte met twee wijzigingen in de basis. Nieuwkomer Lucas Schoofs mocht zijn debuut maken in het eerste elftal en ook Karol Mets maakte zijn opwachting in de basis na blessureleed. Rai Vloet en Gianluca Nijholt begonnen daardoor op de bank. Nieuwe aanwinsten Mitchell Te Vrede en Sadiq Umar zaten voor het eerst bij de wedstrijdselectie, maar zij startten op de bank.

Het eerste waarschuwingsschot werd gelost door de thuisploeg. In de Amsterdam Arena was het Klaas-Jan Huntelaar die binnen twee minuten op dook in de zestien van de Bredanaars, maar een doelpunt bleef uit. NAC kwam vrijwel meteen met een antwoord. In een counter wist Manu Garcia met een steekpass Giovanni Korte te bereiken maar laatstgenoemde zag zijn bal vervolgens gekeerd worden door doelman Onana. Beide ploegen hadden er duidelijk zin in en begonnen fel aan de wedstrijd. Dit resulteerde al na zes minuten in een doelpunt voor de Parel van het Zuiden. Het was Thierry Ambrose die de bezoekers keihard naar een 0-1 voorsprong schoot.

NAC maakte het de Ajacieden in de eerste fase moeilijk en de Amsterdammers kwamen daardoor niet lekker in hun spel. Dit veranderde naarmate de wedstrijd vorderde en in de 23ste minuut wist doelman Birighitti te voorkomen dat Ajax op gelijkte hoogte kwam. Een minuut later was het echter wel raak. Het was Donny van de Beek die na een voorzet van Justin Kluivert de 1-1 binnenkopte. De ploeg van Erik ten Hag nam het heft vervolgens in handen en was in het tweede gedeelte van de eerste helft de bovenliggende partij. De geel-zwarten stonden verdedigend goed, maar konden niet voorkomen dat David Neres kort voor rust de 2-1 binnen schoot.

De bezoekers begonnen met een wijziging in de ploeg aan de tweede helft. Rai Vloet verving Karol Mets op het middenveld. NAC hervatte de wedstrijd gretig en gaf zich duidelijk nog niet gewonnen, met een ontevreden thuispubliek als resultaat. De wedstrijd werd voornamelijk uitgevochten op het middenveld met wat kleine kansen over en weer. Mounir El Allouchi zag een afstandsschot net over het doel van Onana verdwijnen en ook Angeliño was dicht bij de gelijkmaker. In de 77e minuut mocht Mitchell Te Vrede zijn debuut maken voor de Parel van het Zuiden, de spits verving El Allouchi. NAC bleef tot de eindfase zoeken naar de gelijkmaker maar uiteindelijk waren het de Amsterdammers die nogmaals het doel wisten te vinden, Hakim Ziyech schoot in de laatste minuut vanuit een vrije trap de 3-1 binnen.

Zo vertrekt NAC, ondanks een degelijke wedstrijd, zonder punten uit Amsterdam. Aanstaande woensdag wacht de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo en gaat de formatie van Stijn Vreven opnieuw opzoek naar de drie punten

(bron nac.nl)

Ajax - NAC Breda 3-1 (2-1)
0-1 Ambrose, 1-1 Van de Beek, 2-1 Neres, 3-1 Ziyech.

Sponsor
Terug naar de vorige pagina
E-mail
  • Sponsor Cell Phone Fix
    Sponsor
    Sponsor Hyundai van Riel
    Sponsor SON Breda
    Sponsor Keeperstalent
Sponsor
SAMBA Speler van de week
Adverteren - Disclaimer - Copyright © 2011-2018 Voetbal in Breda. Voetbalinbreda.nl, Voetbalinettenleur.nl en Voetbalinoosterhout.nl zijn onderdeel van MDM-Voetbalmedia