NAC Breda kraakt kampioen voor tweede keer

Zaterdag 03 maart 2018, 23:00, door Jos Thommassen.

NAC Breda heeft een grote stap naar handhaving gezet zaterdagavond. In eigen huis werd regerend landskampioen Feyenoord op een nederlaag getrakteerd door de promovendus.

foto door Jos Thommassen

Bij de geel-zwarten kreeg spits Umar vlak voor het begin van het duel zijn eerste basisplaats. Hij verving Mitchell Te Vrede die na de warming-up in de kleedkamer achterbleef. Daarnaast kreeg ook Paolo Fernandes voor het eerst sinds lange tijd een basisplaats. Mounir El Allouchi en Lucas Schoofs zaten niet bij de wedstrijdselectie in verband met blessures.

Het treffen tussen de Parel van het Zuiden en de bezoekers uit Rotterdam-Zuid was van de eerste tot de laatste seconde enerverend. De thuisploeg begon fel aan de wedstrijd en legde Feyenoord vanaf de aftrap meteen het vuur aan de schenen. In de vijfde minuut werd spits Umar de diepte ingestuurd en met zijn lange benen stevende hij af op doelman Jones, die hem vervolgens ondersteboven liep. Een penalty bleef echter uit, tot ongeloof van  Stijn Vreven die zijn ongenoegen liet merken. Scheidsrechter Nijhuis stuurde de trainer daarop naar de tribune.

De volgende kans voor NAC kwam in de twaalfde minuut van de voet van Arno Verschueren. De middenvelder stormde de zestien van Feyenoord in maar zag zijn schot vervolgens naast het doel verdwijnen. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst toonde op hun beurt na een kwartier voor het eerst gevaar, maar Nigel Bertrams kon met gestrekte arm het schot van Boëtius keren. Niet veel later lieten de Rotterdammers zich opnieuw zien dit keer werd de kans wel beloond met een doelpunt. Het was Toornstra die voor de 0-1 zorgde.Met het publiek achter zich deinsden de NAC’ers vervolgens niet terug en bleven zij de aanval zoeken. Dit betaalde zich in de 23e minuut uit. Na goed voorbereidend werk van Umar, die in eerste instantie nog op doelman Jones stuitte, schoot Thierry Ambrose alert de gelijkmaker binnen. De Rotterdammers waren vervolgens tot aan de rust de bovenliggende partij en kwamen in de 33ste minuut bijna opnieuw op een voorsprong. Een voorzet van Toornstra ging rakelings over het doel van doelman Bertrams.

Na rust schoten beide ploegen wederom fel uit de startblokken. Waar Nijhuis in de eerste minuten van de wedstrijd geen penalty toekende, legde hij de bal in de 48e minuut wel op de stip na een overtreding van Jones op Umar. De spits ging vervolgens zelf achter de bal staan en schoot vanaf elf meter raak.

Met haast een complete speelhelft voor zich was het vrouwen en kinderen eerst voor NAC. Feyenoord ging met man en macht opzoek naar de aansluitingstreffer en creëerde op een zeker moment tal van kansen. Van Bronckhorst bracht in de zeventigste minuut Robin van Persie in als breekijzer, maar de Parel van het Zuiden vocht met hart en ziel voor iedere meter en wist een gelijkmaker van de Rotterdammers te voorkomen. Daarmee boekte NAC wederom historie. Het is voor de Bredanaars de eerste keer dat ze zes punten pakken tegen Feyenoord in een seizoen.

Klik hier voor een fotoserie van dit duel op onze Facebook-pagina door Jos Thommassen

NAC Breda - Feyenoord 2-1 (1-1)
0-1 Toornstra, 1-1 Ambrose, 2-1 Sadiq (pen.).


Sponsor
Terug naar de vorige pagina
E-mail
  • Sponsor SON Breda
    Sponsor SAMBA
    Sponsor
    Sponsor Hyundai van Riel
    Sponsor Keeperstalent
Sponsor
SAMBA Speler van de week
Adverteren - Disclaimer - Copyright © 2011-2018 Voetbal in Breda. Voetbalinbreda.nl, Voetbalinettenleur.nl en Voetbalinoosterhout.nl zijn onderdeel van MDM-Voetbalmedia