PCP legt Tuinzigt weer het zwijgen op

Zondag 11 maart 2018, 18:00, door Redactie.

De stadsderby in 5B van zondag is gewonnen door PCP. Op grondgebied van TVC Breda waren de bezoekers na enige moeite toch de baas, net als in de eerste ontmoeting (2-1, red.). De Brabantparkers baalden even van een penalty, maar sloegen keihard terug.

foto door Jos Thommassen

Sportpark Kwakkelhut was aardig gevuld en met het voorzichtig doorbrekende lentezonnetje waren eigenlijk alle ingrediënten aanwezig voor een smakelijke derby. Alhoewel goed voetbal en echte passie ver te zoeken was, kregen de honderd toeschouwers wel genoeg voorgeschoteld om over na te praten. Allereerst de openingsgoal van Kevin Muntslag (foto, links), PCP's sterspeler. Hij pikte een bal op, nadat Luka Veljovic op de rand van zijn eigen strafschopgebied stond te pielen en hem aan de bezoekende middenvelder verloor: Muntje dacht niet na en choof het leer hard in de verre hoek: 0-1.

De toon was gezet, maar TVC Breda klopte een aantal maal op de deur nadat het 't balbezit koesterde en steeds meer op de helft van PCP te vinden was. Met name Danny Verstijlen kreeg wat kopkansen, maar ex-TVC Breda-goalie Blom hoefde niet echt in actie te komen omdat het vizier van de captain niet helemaal was afgesteld op standje 'killing'. Na 45 minuten stond de 0-1 nog steeds op het denkbeeldige bord. Het electronische scorebord staat namelijk al heel het seizoen uit, waardoor toeschouwers die later arriveerden steeds aan iemand langs de lijn moesten vragen wat de stand, maar dat terzijde.

Ex-Baronie-speler Tom Croes forceerde vroeg in de tweede helft een strafschop. Hij werd onder zijn zolen getrapt, ging liggen en de jonge arbiter, die ook nog wat doelpunten afkeurde tussendoor, legde de bal op de stip. Bennie Haneveer, die de laatste twee competitiewedstrijden beslist had eiste het leer op en stuurde zijn ex-ploegmaat Blom de verkeende hoek in: 1-1. De goal was het sein voor PCP om niet voor de zoveelste keer als een kaartenhuis in elkaar te storten, maar om een keer echt karakter te tonen en opnieuw de voorsprong te bewerkstelligen. Yilmaz Sari, de rappe buitenspeler van de groenhemden, was een aantal jeugdspelers van de thuisclub te slim af, assisteerde captain Eric Adriaanse, die zonder enige aarzeling de bal in de hoek deponeerde: 1-2.Maar ook die stand is voor PCP nooit een veilige marge dit seizoen en dus was er nog een doelpunt nodig. Terwijl de Viola's met Verstijlen in de punt van de aanval lange ballen pompte, loste Mo Assarraj het eerste waarschuwingsschot. De middenvelder haalde van 25 meter verwoestend uit, maar het geluid van het aluminium was net zo plezierig eigenlijk. Iets later was Assarraj wel trefzeker. De met afstand beste speler van het veld knalde uiteindelijk met zijn linker de bal onhoudbaar voor Jeffrey van Duuren in de kruising, via de onderkant van de lat. Assarraj is de meest opmerkelijke speler van PCP en bewees dat opnieuw zondag.

Door een paar mensen binnen de club afgeschreven als middenvelder, zoals hij zo graag wil zijn, maar inmiddels bewezen dat de 25-jarige Bredanaar zowel op als naast het veld PCP's belangrijkste voetballer is geworden. De manier waarop hij een aanslag deed op zijn stembanden bij zijn goal en na het laatste fluitsignaal waren illustratief voor zijn honger naar succes. De verliezende Jim Baks en Croes vroegen na afloop wat hij 'genomen' had voor de wedstrijd, maar de beleving van Assarraj is er één in de puurste vorm. Het is het laagste zondagniveau, maar als je het beschouwt als je eigen Champions League-wedstrijd, dan beleef je die toch zo? Je bent er immers drie keer in de week mee bezig, dus waarom niet. Zondag was in elk geval zijn laatste en definitieve proeve van bekwaamheid: tackles, luchtduels, opbouw, communucatie en doelgevaar, de ex-speler van UVV en DHV etaleerde het subliem.

Het thuiskamp? Die zijn klaar. "We kunnen wel zeggen dat ons seizoen nu over is", aldus goalie Van Duuren tegenover Voetbalinbreda.nl. "We maakten op papier kans op winst van de tweede periode, maar als je heel eerlijk bent, weet ik niet echt of we daar iets hadden te zoeken in de nacompetitie om promotie. Het is jammer, maar het is niet anders dit seizoen." Daarmee doelt hij indirect op het feit dat zoals vaker gememoreerd niet of nauwelijks getraind wordt. PCP blijft nog altijd in de race voor de bovenste posities, al krijgt het volgend weekend wel de ultieme test: thuis tegen koploper HSC '28 lijkt het dan alles of niets als het gaat om het eventuele kampioenschap. Puntenverlies zou in elk geval funest zijn. Dat Muntslag geblesseerd uitviel, met veel pijn aan zijn knie, is een slecht voorteken. Wordt vervolgd.

TVC Breda - PCP 1-3 (0-1)
0-1 Kevin Muntslag, 1-1 Bennie Haneveer (pen.), 1-2 Eric Adriaanse, 1-3 Mo Assarraj.


Sponsor
Terug naar de vorige pagina
E-mail
  • Sponsor Keeperstalent
    Sponsor
    Sponsor SON Breda
    Sponsor Hyundai van Riel
    Sponsor SAMBA
Sponsor
SAMBA Speler van de week
Adverteren - Disclaimer - Copyright © 2011-2018 Voetbal in Breda. Voetbalinbreda.nl, Voetbalinettenleur.nl en Voetbalinoosterhout.nl zijn onderdeel van MDM-Voetbalmedia