Tjien-Fooh redt belangrijk punt voor Baronie

Zondag 11 maart 2018, 18:00, door Redactie.

Baronie bungelt dan wel onderin de ranglijst van de Hoofdklasse B, maar zondag liet het zien waardevol te zijn voor die competitie. Koploper OSS '20 werd op sportpark de Blauwe Kei op een gelijkspel gehouden door de gepromoveerde Bredanaars.

foto door Jos Thommassen

Zonder zelf goed te spelen had er vanmiddag maar één ploeg recht op de volle winst en dat was de thuisploeg. Tegen een teleurstellend spelend OSS’20 controleerde Baronie de wedstrijd waarbij het de beste kansen kreeg. De bezoekers konden geen moment waarmaken waarom het nog steeds ongeslagen is in de Hoofdklasse B. Baronie had daarom een uitgelezen kans om de koploper de eerste nederlaag van het seizoen toe te brengen. Na de verdiende gelijkmaker sloop er echter wat angst in de ploeg. In plaats van door te drukken betrok de ploeg de verdedigende stellingen. Niet geheel onlogisch natuurlijk gezien de penibele stand op de ranglijst van de Baronnen. Zodoende bleef Baronie net als in Oss op een 1-1 gelijkspel steken.

De wedstrijd in de eerste helft was eigenlijk nauwelijks het aanzien waard. Beide ploegen speelden erg slordig waardoor er weinig of geen lijn in het spel was te ontdekken. Tekenend voor de wedstrijd was dat het bijna een half uur duurde vooraleer het eerste schot op goal viel te noteren. Die poging kwam op naam van Baronie aanvaller Richardson. OSS-doelman Van der Leest liet zich echter niet verrassen. Het was niettemin de voorbode van een aandringend Baronie. Nauwelijks enkele minuten later was het de weer uitstekend spelende Niels de Boer die de bal uit een corner van Tjien-Fooh op de Osse lat knikte. Ook een fraaie individuele actie van Richardson kreeg niet de gewenste beloning omdat Eugenia op het allerlaatste moment de voet werd dwarsgezet door een Osse verdediger. De bezoekers waren nog geen moment gevaarlijk geweest voor het Bredase doel toen Van Lith vanaf de achterlijn de bal terugtrok op de zestienmeterlijn. Pijnenburg stapte slim over de bal heen waarna de inkomende De Groot fraai afrondde 0-1. Volkomen tegen de verhouding in zoals het Baronie dit seizoen helaas vaker overkwam.Na de thee bracht Baronie-trainer Van Poelje Boudrza voor de tegenvallende Tiebosch. Deze bracht weliswaar wat meer gif in de ploeg maar kon ook het verschil niet echt maken. Het spelbeeld bleef min of meer identiek aan het eerste bedrijf. Baronie kreeg de kansen, maar wist die aanvankelijk niet te verzilveren. Tjien-Fooh treuzelde op aangeven van Eugenia te lang in kansrijke positie en de verrassend mee opgekomen Prent verzuimde alleen voor het vijandelijke doel te gaan liggen nadat hij door Zonnenberg van achter werd aangetikt. Geheel uit balans gebracht raakte hij de bal volkomen verkeerd waarna deze ruim naast het doel ging. Een kwartier voor tijd kwam de meer dan verdiende gelijkmaker dan toch. De goed ingevallen Soffers mocht tot drie keer toe een voorzet loslaten die uiteindelijk door de attente Tjien-Fooh werd binnengetikt 1-1. Baronie besloot vervolgens de rijen te sluiten om in ieder geval dat ene punt vast te houden terwijl er met wat meer lef misschien wel drie punten in hadden gezeten. De bezoekers wisten behoudens een kopbal voorlangs het Bredase doel van invaller Van Sonsbeek echter ook geen echt gevaar meer te stichten. De hechte Bredase verdediging met het sterke centrale duo Vermeulen en een uitblinkende Veldhof bleef zodoende eenvoudig op de been om het ene belangrijke punt veilig te stellen.

Volgende week wacht in Malden het belangrijke duel met concurrent Juliana. De Baronnen kunnen dan in ieder geval weer beschikken over de niet geheel fit bevonden Kankam en Linkers met wie de technische staf geen enkel risico wilde nemen en daarom vandaag ontbraken.

(verslag door Baronie-watcher Frans Mertens)

Baronie - OSS '20 1-1 (0-1)
0-1 OSS '20, 1-1 Jason Tjien-Fooh.Sponsor
Terug naar de vorige pagina
E-mail
  • Sponsor SAMBA
    Sponsor SON Breda
    Sponsor
    Sponsor Hyundai van Riel
    Sponsor Keeperstalent
Sponsor
SAMBA Speler van de week
Adverteren - Disclaimer - Copyright © 2011-2018 Voetbal in Breda. Voetbalinbreda.nl, Voetbalinettenleur.nl en Voetbalinoosterhout.nl zijn onderdeel van MDM-Voetbalmedia