SAB entert top vijf door hattrick Van de Lande

Zondag 11 maart 2018, 18:01, door Redactie.

Voor SAB krijgt het seizoen mogelijk nog een leuk staartje. De Bredase promovendus won zondagmiddag knap bij BSC, waardoor de top vijf een voorlopig feit is in 4B.

foto door Jos Thommassen

Ex-NAC Breda-keeper Gabos Babos, die nu coach is van BSC, zag hoe zijn ploeg de leiding nam tegen de Sint Anna Boys. Maar ook constateerde hij dat de beste spits van het veld bij de tegenpartij speelde: Joris van de Lande (foto). De ervaren doelpuntenmachine schudde een hattrick uit zijn mouw en was daarmee verantwoordelijk voor extase in het uitkamp van coach Meindert Dijkstra. De 1-0 was overigens een knal van de BSC-captain in de winkelhaak en na een voorzet van Damian Kefilev liet Van de Lande knap de bordjes in evenwicht hangen. SAB kreeg kort erna een pingel, die door Van de Lande werd benut, maar toch was de ruststand 2-2, toen een lange bal door de spits van de thuisclub werd afgerond.Na de pauze stonden beide teams op scherp, maar was Jordy Den Tenter leverancier bij de derde goal van Van de Lande, die fraai tegen de vijandelijke touwen knikte. Alleen nog in blessuretijd leek BSC gevaarlijk te worden, maar het afstandschot op de paal liet de bezoekers met de schrik vrij komen. "Het was een mooie teamprestatie, maar dat Joris van de Lande er drie in schiet is natuurlijk ook wel lekker", lacht defensieleider Tomas Baljeu na afloop tegenover Voetbalinbreda.nl. "Het was moeilijk, maar we wonnen terecht. Voor de rest van het seizoen willen we ons handhaven, dus dat gaat nu wel lukken. Een periodetitel zou mooi zijn, maar we krijgen nu alle bovenste ploegen, dus het wordt lastig."

BSC - SAB 2-3 (2-2)
1-0 BSC, 1-1 en 1-2 (pen.) Joris van de Lande, 2-2 BSC, 2-3 Joris van de Lande.

Sponsor
Terug naar de vorige pagina
E-mail
  • Sponsor Hyundai van Riel
    Sponsor SON Breda
    Sponsor
    Sponsor SAMBA
    Sponsor Keeperstalent
Sponsor
SAMBA Speler van de week
Adverteren - Disclaimer - Copyright © 2011-2018 Voetbal in Breda. Voetbalinbreda.nl, Voetbalinettenleur.nl en Voetbalinoosterhout.nl zijn onderdeel van MDM-Voetbalmedia