Akkermans loodst DIA voorbij WDS `19

Zondag 18 maart 2018, 19:00, door Redactie. Ben jij de beste coach van Breda? Doe mee met Ultra Eleven!

In een vrij spannende stadsderby heeft DIA zondagmiddag aan het langste eind getrokken. WDS '19 kwam in de slotfase nog wel even terug, maar verloor uiteindelijk door twee goals van Niek Akkermans.Op de thuiszege viel niet heel veel af te dingen, maar als de Babyblauwen iets zorgvuldiger waren in de afronding, dan hadden ze zomaar een puntje mee terug naar de Haagse Beemden geholpen. Het zou niet echt terecht zijn, maar toch, het afwerken zal een aandachtspuntje worden op de training komende week. Ook in Teteringen mogen ze op afronden gaan oefenen, want wat DIA voor rust liet zien sloeg nergens op. Heel wat kansen, met als dieptepunt de gemiste voorzet op een meter van een leeg doel die in het zijnet werd geschoten, werden om zeep geholpen.

De openingsgoal kwam op naam van Niek Akkermans. Hij omspeelde WDS-captain Kevin Keehnen alsof hij er niet stond, maar de manier waarop hij langs de onthutsend verdedigende Keehnen knalde was indrukwekkend: in de kruising. Daarna dus genoeg kansen om de wedstrijd vroegtijdig in het slot te gooien, maar dat mislukte. De bezoekers van trainer Johan Dijkstra draaien een slecht seizoen, maar waar dat nu precies aan ligt is moeilijk te zeggen. In elke linie lopen spelers die op vierde klasse-niveau het verschil moeten maken, maar een echt gepassioneerd elftal leek het zondag niet.

Met op de flanken technisch begaafde voetballers als Kasthuran Chelliah en Bader Boughardaine en Leroy Richardson in de punt zou je zeggen dat de kansen zich op zouden stapelen, maar dat viel dus vies tegen. Achterin oogt het ook niet erg stabiel, maar dat had te maken met het feit dat WDS met een keeper speelde die normaal nooit basisklant zou zijn en dat Eljay Hoed geschorst was. Enfin, terug naar de strijd op het kunstgrasveld van sportpark de Gouwen, waar maximaal 25 toeschouwers de vreselijke koude trotseerden. In de tweede helft was het namelijk WDS, dat met de wind in de rug, de lakens uit begon te delen. Echt grote kansen vielen er niet te noteren, maar DIA counterde wel effectief.

Na een paar panna's en mislukte solo's was doelpuntenmaker Akkermans bij zijn zoveelste actie wel trefzeker, door diagonaal en laag in de hoek te schuiven vanuit een moeilijke hoek: 2-0. WDS zette nog meer druk en kreeg een kwartier voor tijd een vrije trap bij de zijlijn op de vijandelijke helft. Chelliah sneed de vrije trap perfect aan en invaller Thom Flikweert hoefde de bal alleen over zijn kruin te laten glijden: 1-2. De kans dat de bal zonder enige beroering van een speler tegen de netten was gevlogen was echter ook aanzienlijk, om maar aan te geven dat de free kick welhaast subliem genomen was.

Remko van der Kruijssen, koud in het veld, had nog een schot dat de deklat leek te raken en Chelliah baalde toen hij in buitenspelpositie scoorde. Op nog een gevaarlijk schot na kwam DIA-keeper Jari van Aard echter niet in de problemen, of het moeten de twee blessurebehandelingen geweest zijn, die echter ook als tijdtrek-acties beschouwd konden worden. In het thuiskamp was invaller Erik Meijerink duidelijk nog niet de oude. Met zijn geweldige linkerbeen liet hij net tot tweemaal toe om met een splijtende pass een dodelijke counter in te leiden. Mede daardoor bleef het bij 2-1, waardoor DIA zijn kansen op promotie intact houdt. Voor WDS is het zaak zo snel mogelijk handhaving af te dwingen en dat is op zich al een bittere teleurstelling als je puur kijkt naar de namen in de selectie.

DIA - WDS '19 2-1 (1-0)
1-0 en 2-0 Niek Akkermans, 2-1 Thom Flikweert.

Sponsor
Terug naar de vorige pagina
E-mail
  • Sponsor SON Breda
    Sponsor Hyundai van Riel
    Sponsor SAMBA
    Sponsor
    Sponsor Keeperstalent
Sponsor
SAMBA Speler van de week
Adverteren - Disclaimer - Copyright © 2011-2018 Voetbal in Breda. Voetbalinbreda.nl, Voetbalinettenleur.nl en Voetbalinoosterhout.nl zijn onderdeel van MDM-Voetbalmedia