HSC `28 bezorgt nieuwe `portie tilt` bij PCP

Donderdag 12 april 2018, 21:00, door Redactie. Ben jij de beste coach van Breda? Doe mee met Ultra Eleven!

De kans om de competitie volledig open te breken is voor PCP uitgelopen op een mislukking donderdagavond in 4C. Titelconcurrent HSC '28 heeft de droom van de Brabantparkers definitief uiteen laten spatten door slim, maar sneaky te winnen op sportpark Lage Kant.HSC '28 stond bijna het hele seizoen bovenaan, maar de laatste weken kwam er toch een kink in de kabel. Opvallend genoeg won TVC Breda vorige week met groots gemak op het veld van de ploeg uit Heerle: 1-3. PCP? Dat leek tijdens het inhaalduel van donderdag ook te gaan winnen. Na een eerste helft, waarin de ploeg van trainer Brian Piris sterke oogde, was het aanvoerder Eric Adriaanse die vlak voor rust de score opende. Hij glipte verrassend snel de vijandelijke zestien binnen en schoof de bal tergend langzaam de lange hoek in: 1-0.

Lang duurde de blijdschap overigens niet. Nadat er tijdens de wedstrijd al enkele malen verbale negativiteit viel te bespeuren, werd dat na de gelijkmaker van HSC niet beter. Waar PCP zich zichtbaar druk aan het maken was voor de 2-0 en slecht begon te opereren, waren de bezoekende dorpelingen vrij chill. Alsof er nog niets aan de hand was namen de rood-zwarten geniepig het initiatief. Dat leidde uiteindelijk tot een tsunami aan aanvallen van de gasten. Eerst werd HSC nog afgevlagd, daarna kopte hun spits op de paal en moest PCP-keeper Maarten Blom de rebound zeer knap tot corner verwerken.

De defensie van de thuisclub stond zwaar onder druk. Zeker toen Remco Hendriks zich geblesseerd moest laten vervangen. Uiteindelijk viel de pijnlijke 1-2, nadat er wel heel kinderlijk werd verdedigd. Blom kreeg zijn handschoenen nog tegen een schot, maar de rebound was ditmaal wel een prooi voor de gehaaide oude aanvaller van het uitkamp. Voor die treffer had Yilmaz Sari dé kans laten liggen op de 2-1. Via Mo Assarraj, kwam een bal bij Mustafa Yener, die zijn man uitspeelde en een prachtige steekbal in huis had op Sari. De vliegensvlugge flankspeler brak door, maar schoot oog in oog met de sterke HSC-keeper huizenhoog over.

In de laatste minuut veroorzaakte Adriaanse nog een penalty, maar Blom stopte deze. De leidsman had geen genade en floot na die heerlijke save meteen af. Met de topper van zondag in het verschiet, bij koploper RSV, was een zege op HSC goud waard. De droom van de titel, ondanks alle tegenslagen, was dan nog altijd in leven gehouden. Nu is een plek in de nacompetitie echt het hoogst haalbare, maar het valt te bezien of de onderlinge verstandhoudingen nog van dien aard zijn dat enige cohesie nog mogelijk is na de ontstane tilt na afloop.

PCP - HSC '28 1-2 (1-0)
1-0 Eric Adriaanse, 1-1 en 1-2 HSC '28.

Sponsor
Terug naar de vorige pagina
E-mail
  • Sponsor Hyundai van Riel
    Sponsor SON Breda
    Sponsor
    Sponsor Keeperstalent
    Sponsor SAMBA
Sponsor
SAMBA Speler van de week
Adverteren - Disclaimer - Copyright © 2011-2018 Voetbal in Breda. Voetbalinbreda.nl, Voetbalinettenleur.nl en Voetbalinoosterhout.nl zijn onderdeel van MDM-Voetbalmedia