TVC Breda wint zaterdagavond-duel in Stampersgat

Zaterdag 14 april 2018, 21:00, door Redactie. Ben jij de beste coach van Breda? Doe mee met Ultra Eleven!

Op verzoek van spelers die graag de derby in de Eredivisie tussen NAC Breda en Willem II bij wilden wonen op zondagmiddag, werd het duel van zondag bij De Schutters al op zaterdagavond gespeeld. De Bredanaars wonnen terecht in 5B.Eén van de mindere teams op de ranglijst, tegen het ensemble van trainer Piet Gabriëls, die na de 4-0-nederlaag van afgelopen donderdagavond bij GSC/ODS kansloos in de middenmoot bivakkeren. Tijdens die nederlaag overigens in Dordrecht deed de nieuwe hoofdtrainer van volgend seizoen nog noodgedwongen mee (Twan van Fessem). Kortom, het is nog steeds regelmatig de vraag wie er ditmaal aan de aftrap verschijnen zal. Zaterdag ontbraken Tom Croes, Tim Eggly en captain Danny Verstijlen, maar dat weerhield het bezoek er niet van om het initiatief te nemen.

Met een aantal B-junioren en de uitblinkers Jim Baks en Bennie Haneveer was er dus nog genoeg om van te genieten. Met name Baks was aan het entertainen. Enkele seizoenen terug nog Hoofdklasser met Baronie, ditmaal soms uit verveling doodleuk een dubbele panna uitdelen bij een De Schutters-speler. Zijn strakke lange pass was net zo mooi en meer effectief: de linkervoet van Baks is er één die duidelijk niet op het laagste zondagniveau thuishoort, maar soit. Hij zag hoe hét mannetje van de laatste tijd de score opende.

Na een aantal mislukte acties, vond Haneveer met eveneens zijn beruchte linkerbeen de korte hoek: 1-0. Daarna draaide Ricky Staneke een corner in, die door de doelman werd gevangen. Althans, nadat hij hem leek te vangen, legde hij de bal knullig in zijn eigen doel. De wedstrijd leek al voortijdig beslist. Met good old Sjef Heeren op de bank was het te hopen dat er geen blessures meer zouden zijn, want de clubman uit Tuinzigt had zichtbaar geen zin in speelminuten. Gelukkig voor hem speelden de Viola's het duel uit, zonder dat er al te veel gebeurde verder: 0-2.

De Schutters - TVC Breda 0-2 (0-2)
0-1 Bennie Haneveer, 0-2 eigen doelpunt.

Sponsor
Terug naar de vorige pagina
E-mail
  • Sponsor
    Sponsor Hyundai van Riel
    Sponsor SAMBA
    Sponsor Keeperstalent
    Sponsor SON Breda
Sponsor
SAMBA Speler van de week
Adverteren - Disclaimer - Copyright © 2011-2018 Voetbal in Breda. Voetbalinbreda.nl, Voetbalinettenleur.nl en Voetbalinoosterhout.nl zijn onderdeel van MDM-Voetbalmedia