The Gunners zwetend voorbij Tilburgse studenten

Zaterdag 14 april 2018, 18:00, door Redactie. Ben jij de beste coach van Breda? Doe mee met Ultra Eleven!

The Gunners zat zaterdagmiddag in een achtbaan vol emoties. TSVV Merlijn boog een achterstand na rust om, maar verloor toch nog in 4C.Waar het in Tilburg eerder dit seizoen 5-1 werd voor The Gunners, waren het op sportpark Het Hooghuys erg moeizame eerste 20 minuten. De Bredanaars liepen te ver naar achteren, waardoor ze niet de eerste en tweede bal konden veroveren. Na wat hoger te staan hadden ze dit onder controle. Het Aantal kansen in verhouding was 8 tegen 3, maar geen doelpounten.

Na 25 minuten betekende een schitterende vrije trap van spelmaker Nick Collins de 1-0 en tevens de ruststand. In de tweede helft ging het gelijk op. Soms was The Gunners te aanvallend, waardoor er wat gaten vielen. Een goede counter van Merlijn in de 60ste minuut leverde een 1 op 1-situatie met thuisgoalie Kenneth Knaflewski op, maar die kon de gelijkmaker niet voorkomen. Binnen twee minuten wederom een aanval via rechts met een voorzet die hoog voor de goal kwam. Knaflewski en Mark Lens botsen en de doelman bleef liggen op de grond. Merlijn tikt hem binnen, 1-2.

Binnen vijf minuten echter weer een mooie aanval met een steekpass van Thierno Sy op Martijn van Gastel, die hem promoveerde tot doelpunt. Daarna veel aanvallen met goede voorzetten van uitblinker Max van de List, maar geen goal. De laatste fase van de westrijd waren er ook veel aanvallen te zien en via een afvallende bal nam Patrick van der Pluijm de bal mee in de vijandelijke zestien. Hij werd aangetikt maar ging niet liggen. Toch floot de arbiter voor een penalty. Collins schoot hem goed binnen: 3-2.

"Het was een lastig potje op een slecht veld, maar wel met een verdiende winnaar. Dus niks mee naar Tilburg. Hoop morgen hetzelfde", doelde de winnende trainer op de derby tussen NAC Breda en Willem II van zondagmiddag toen hij na afloop met Voetbalinbreda.nl sprak.

The Gunners - TSVV Merlijn 3-2 (1-0)
1-0 Nick Collins, 1-1 en 1-2 TSVV Merlijn, 2-2 Martijn van Gastel, 3-2 Nick Collins (pen.).

Sponsor
Terug naar de vorige pagina
E-mail
  • Sponsor
    Sponsor SON Breda
    Sponsor Hyundai van Riel
    Sponsor Keeperstalent
    Sponsor SAMBA
Sponsor
SAMBA Speler van de week
Adverteren - Disclaimer - Copyright © 2011-2018 Voetbal in Breda. Voetbalinbreda.nl, Voetbalinettenleur.nl en Voetbalinoosterhout.nl zijn onderdeel van MDM-Voetbalmedia