Baronie nipt onderuit bij hoogvlieger Goes

Zondag 15 april 2018, 17:30, door Redactie. Ben jij de beste coach van Breda? Doe mee met Ultra Eleven!

Goes heeft zondag geen punten laten liggen tegen het lager geklasseerde Baronie. In de Hoofdklasse B waren de Zeeuwen de gelukkigsten van beide kampen.In een wedstrijd, die eigenlijk geen winnaar verdiende, trok de thuisclub uiteindelijk aan het langste eind. Een corner van invaller Kabwe Manengela werd een klein kwartier voor tijd doorgekopt door Wissel en vervolgens van dichtbij door Tawfik binnen gewerkt. Op het bar slecht bespeelbare veld speelden beide ploegen ver beneden hun niveau. Dat was de spelers echter nauwelijks kwalijk te nemen, want op het hobbelige veld was het bijna onmogelijk om de bal in een keer te spelen. Dat leverde aan beide zijden dan ook vele foutieve passes op, zodat de wedstrijd voor de neutrale toeschouwer nauwelijks de moeite waard was. Het eerste gevaar werd door de gastheren verzorgd toen een vrije trap van Kroon via de muur van richting werd veranderd. Baroniedoelman Van Oorschot stond op het verkeerde been, maar zag de inzet tot zijn geluk net naast de voor hem goede kant van de paal tot corner leiden. Het grootste gevaar voor de groenwitten kwam echter uit de eigen gelederen toen een ongelukkige terugspeelbal van Vermeulen de paal schampte. Het waren de schaarse momenten van opwinding die het publiek geboden werden. Beide verdedigingen heersten en dus werd er niets weggegeven. Van Bredase zijde kwam het gevaar in de eerste helft van Tjien-Fooh die net een stap te laat kwam bij een pass van Linkers na goed werk van Quartel. De beste kans kwam op naam van Linkers. Goed doorjagen van Eugenia bracht Linkers in balbezit die zijn directe tegenstander op snelheid klopte, maar vervolgens op doelman Meulemeester stuitte.

De tweede helft begon veelbelovend. Tjien-Fooh besloot een lange rush met een daverend schot, maar zag doelman Meulemeester knap redding brengen. Een minuut later moest aan de andere kant Van Oorschot handelend optreden bij een kopbal van Franse. Daarna zakte de wedstrijd weer terug naar het niveau van voor rust en gebeurde er lange tijd nagenoeg niets dat het vermelden waard was. Allengs werd dan ook steeds duidelijker dat degene die het eerst zou scoren de overwinning zou opeisen. Pas een kwartier voor tijd werden de Baronnen weer eens gevaarlijk en vestigde de voor Linkers ingevallen Richardson de aandacht op zich. Eerst flitste hij langs 2 tegenstanders om daarna de Zeeuwse doelman op de proef te stellen. Even later leek hij na een dieptepass van Christianen op weg naar het Zeeuwse doel toen hij door verdediger Klaas van Hecke onderuit werd gehaald. Van Hecke kwam goed weg, dat hij slechts geel kreeg van arbiter Tempelaar terwijl rood misschien eerder op zijn plaats was geweest. Pal na dat incident sloeg het ongeluk toe voor Baronie toen Tafwik zijn ploeg op voorsprong schoot. Baronie drong daarna wel aan, maar deed dat net met iets te weinig overtuiging om de gelijkmaker alsnog af te dwingen.

Met deze nederlaag zakte Baronie weer onder de fatale streep die nacompetitie heet. De wedstrijd van volgende week thuis tegen concurrent BVC’12 wordt daarmee cruciaal om die nacompetitie te ontlopen.

(verslag door Baronie-watcher Frans Mertens)

Goes - Baronie 1-0 (0-0)
1-0 Goes.Sponsor
Terug naar de vorige pagina
E-mail
  • Sponsor
    Sponsor Hyundai van Riel
    Sponsor Keeperstalent
    Sponsor SAMBA
    Sponsor SON Breda
Sponsor
SAMBA Speler van de week
Adverteren - Disclaimer - Copyright © 2011-2018 Voetbal in Breda. Voetbalinbreda.nl, Voetbalinettenleur.nl en Voetbalinoosterhout.nl zijn onderdeel van MDM-Voetbalmedia