Koploper JEKA klopt Bavel in `stadsderby` 3B

Zondag 15 april 2018, 17:50, door Mica de Montigny. Ben jij de beste coach van Breda? Doe mee met Ultra Eleven!

De zeer vermakelijke derby van 3B tussen Bavel en JEKA is beslist in het voordeel van de bezoekende lijstaanvoerders. De thuisclub kwam knap terug in de wedstrijd, maar zag lijdzaam toe hoe 'het geluk van de kampioen' hoogtij vierde op sportpark de Roosberg.Pas om half vier liet de scheidsrechter zijn fluit voor het eerst horen. Door de derby in de Eredivisie tussen NAC Breda en Willem II (1-2, red.) die om half één begon, waren beide partijen overeengekomen om eerst het duel te bekijken en pas later af te trappen. Het leverde in elk geval een druk complex op en en passent ook een levendige openingsfase. En zoals het hoort nam de koploper het initiatief bij de thuisclub van trainer Fred Vrolijk, die de laatste weken zoveel punten morstte, dat de tweede plek compleet uit het zicht is geraakt.

Enfin, JEKA begon vrij slordig, maar kreeg langzaam maar zeker grip op het duel. Met Remco de Groot als soort telefooncentrale op het middenveld, werden alle inkomende belletjes doorgegeven aan Merijn Notenboom, die op zijn beurt contact zocht met de snelle buitenspelers Robin Roovers en Randy Klees of uiteraard Lucas Jacobs. Na een schitterend steekballetje van Jacobs bevond Roovers zich oog in oog met Bavel-goalie Glenn van Peer, die het schot van het JEKA-talent knap keerde: 0-0. Even later was het wél raak.

De Bredase Tricolores klopten steeds harder op de deur en kwamen na een vervolg op een corner op voorsprong. Klees waande zich heel even Cristiano Ronaldo, want hoe hij een voorzet middels een omhaal tegen de touwen wilde jagen was indrukwekkend. Hoe hij hem raakte echter niet. Of toch wel. De mislukte trap rolde voor de voeten van verdediger Frits Schuurink, die de bal zeer attent in de hoek veegde: 0-1. De blijdschap was groot bij de formatie van coach Bas Liebregts, die bloed rook.

Maar de 0-2 bleef uit, terwijl met name Luuk Oomen namens de thuisclub een plaag werd voor ex-Jong NAC Breda-speler Mathijs van Schendel. De kleine Oomen raasde een aantal maal voorbij de JEKA-back, maar succes had Bavel niet. Na de pauze wel, toen invaller Falko Fokkema zijn status als stormram eer aan deed door een goal te maken: 1-1. En ondanks het feit dat JEKA een uur lang aantoonde sterker en beter te zijn, trokken de Bredase dorpelingen hun groeiende vorm door.

De rechtsback van de gasten, Joris Melis, haalde zelfs nog een bal van de doellijn. Nota bene uit een messcherpe counter, sloeg de fijnbesnaarde Jacobs toe met de tweede uitgoal van de dag. In blessuretijd diende Klees de gastheer de doodsteek toe: 1-3. "Wij hadden na rust de overhand en zochten naar de overwinning. Dan krijg je in de laatste minuten een goal tegen. Het geluk van de kampioen", zei Bavel-spelmaker Robin Adriaansen tegen Voetbalinbreda.nl na afloop. "Wij hadden het voor de pauze moeten beslissen en komen in de tweede helft nog een keer goed weg", vertelde de winnende Melis. "Het is een fantastisch gevoel om deze derby twee keer te winnen."

Bavel - JEKA 1-3 (0-1)
0-1 Frits Schuurink, 1-1 Falko Fokkema, 1-2 Lucas Jacobs, 1-3 Randy Klees.

Sponsor
Terug naar de vorige pagina
E-mail
  • Sponsor Keeperstalent
    Sponsor
    Sponsor SAMBA
    Sponsor Hyundai van Riel
    Sponsor SON Breda
Sponsor
SAMBA Speler van de week
Adverteren - Disclaimer - Copyright © 2011-2018 Voetbal in Breda. Voetbalinbreda.nl, Voetbalinettenleur.nl en Voetbalinoosterhout.nl zijn onderdeel van MDM-Voetbalmedia