The Gunners met opgeheven hoofd ten onder in 4C

Zaterdag 12 mei 2018, 18:00, door Redactie. Ben jij de beste coach van Breda? Doe mee met Ultra Eleven!

The Gunners verloor zaterdagmiddag weliswaar van titelkandidaat Dubbeldam, toch presenteerde de club uit Gageldonk zich een stuk beter dan de laatste weken in 4C.Het laatste thuisduel van The Gunners werd na twee Bredase rode kaarten gestaakt en dus hadden de Bredanaars iets goed te maken de laatste tijd. Afgelopen donderdag werd het inhaalduel met DVO '60 al knap gewonnen, mede dankzij inbreng van wat A-junioren en spelers uit het tweede team, ook ditmaal een 'fris' gezicht in de selectie voor het duel met Dubbeldam, waarover later meer.

Vlak voor rust opende Jason Kuklewski namelijk de score namens de equipe van coach Mark Schuiten. De jonge oefenmeester had in overleg met het bestuur besloten naast de standaard-schorsing van de KNVB voor Timo Trentelman en Mark Lens (beide spelers zorgden voor de bewuste staking onlangs door na rode kaarten teveel te protesteren bij de arbiter) nog een extra schorsing uitgedeeld aan het duo, om duidelijk te maken dat de kleine volksclub zulk gedrag niet wenst terug te zien op het voetbalveld. Volkomen begrijpelijk.

Het zorgde wel voor personele problemen, want met elf man en twee spelers van het tweede, die ervoor een wedstrijd hadden gespeeld, want de spoeling was dun. Toen Schuiten de warming-up van zijn formatie aan het voorbereiden was sprak hij Dennis Brugel aan, die langs de kant stond te kijken. Brugel speelt al een tijdje in een lager team voor de gezelligheid en zou naar Guus van Eil kijken, die op sportpark het Hooghuys een belangrijke wedstrijd speelde met zijn vriendenteam in de strijd om de titel. "De trainer vroeg of ik mijn spullen bij had en we lachtten er nog om, maar een paar minuten later reed ik naar huis om ze te halen", knipoogde Brugel tegenover Voetbalinbreda.nl.Uiteindelijk mocht de middenvelder invallen na rust, maar zijn rentree liep uit op een fiasco. Na 27 minuten spelen in het tweede bedrijf schoot het in zijn hamstring, waardoor de voormalige nummer 10 zich moest laten wisselen. "Maar in die korte tijd dat hij speelde stak hij meteen een paar keer iemand weg", loven Duane Ponsen en Bas Broeders na afloop zijn skills. Het mocht overigens niet baten, want het voor de prijzen uitgespeelde The Gunners zag hoe de fysiek sterke bezoekers uit Dordrecht het duel lieten kanten vlak voor tijd: 1-2.

"Maar ik verlies liever zo, met strijd en zonder dat we allemaal op elkaar lopen te zeiken: , doelt linksback Rick Musters op de rumoerige voorbije weken. Het is een uitspraak die collectief wordt gedeeld door staf en spelers rondom de kantine, terwijl het lentezonnetje menig kruin streelt. Het is nog altijd bizar dat The Gunners met zijn prima selectie (behalve dan het ontbreken van een echte topschutter) een prijsloos jaar draait. Met de mentaliteit en het teamproces lijkt het in elk geval wel goed te komen.

The Gunners - Dubbeldam 1-2 (1-0)
1-0 Jason Kuklewski, 1-1 en 1-2 Dubbeldam.

Sponsor
Terug naar de vorige pagina
E-mail
  • Sponsor
    Sponsor Hyundai van Riel
    Sponsor Keeperstalent
    Sponsor SON Breda
    Sponsor SAMBA
Sponsor
SAMBA Speler van de week
Adverteren - Disclaimer - Copyright © 2011-2018 Voetbal in Breda. Voetbalinbreda.nl, Voetbalinettenleur.nl en Voetbalinoosterhout.nl zijn onderdeel van MDM-Voetbalmedia