PCP houdt promotiedroom in leven bij DEVO

Zondag 13 mei 2018, 19:01, door Redactie. Ben jij de beste coach van Breda? Doe mee met Ultra Eleven!

Op bezoek bij het lager geklasseerde DEVO deed PCP zondag wat het moest: winnen. De wederom rumoerige wedstrijd leverde belangrijke punten op in de strijd om een periodetitel in 5B.Zelfs zijn grootste criticasters lopen tijdens en na de wedstrijd naar hem toe: 'lekker Blom, heerlijk Maarten', klinkt het uit verschillende kelen. Maarten Blom inderdaad, de keeper van de Brabantparkers, die zoals vaker de laatste maanden opnieuw punten pakte voor de groenhemden van trainer Brian Piris. Zijn verhaal is bekend: afgeschreven bij TVC Breda, maar na een vrij anonieme start op sportpark Lage Kant inmiddels bepalend voor PCP. Alle lofuitingen kwamen door het feit dat Blom DEVO van scoren af hield toen PCP in de verdrukking raakte. Natuurlijk, PCP stond met 3-0 voor na rust (even later met 3-1), maar dat de Bredanaars punten zouden morsen in Bosschenhoofd leek een utopie.

Met nog een twintigtal minuten op de klok was het zaak dat de bezoekers het duel vakkundig uitspeelden. Dat lukte dus niet echt helemaal, met alle gevolgen van dien. Even terug naar het eerste fluitsignaal: dat was hét moment voor de dorpelingen om sterk van start te gaan. PCP-captain Eric Adriaanse kopte een bal van zijn eigen doellijn en goalie Blom zag er een paar keer onzeker uit, maar PCP hield de nul. Na het eerste kwartier begon PCP-spits Koen Vaas los te komen. Hij werd aangespeeld ter hoogte van de middenlijn, draaide weg en was zijn man op snelheid te slim af, maar drie trok aan de noodrem: geel.

De daaropvolgende vrije trap werd door Ibrahim Turan op het voorhoofd van Vaas geschilderd die het leer echt hard in de hoek kopte: 0-1. Wat later kopte hij opnieuw bijna binnen, maar was de paal het lot van zijn inzet. Adriaanse, die heel het seizoen al sneaky in de vijandelijke zestien opduikt, faalde van dichtbij toen hij een rebound tegen de keeper schoot en verzuimde de 0-2 op het electronische scorebord te knallen. Uit de corner erop knikte hij wél binnen: 0-2. Terwijl heel wat vliegtuigen over het complex raasden vanaf het nabij gelegen vliegveld Seppe, keurde de matig leidende arbiter een zuivere goal af van PCP. Uiteindelijk zou hij drie doelpunten afkeuren en slechts een gele kaart geven aan een DEVO-verdediger, die de doorgebroken Yilmaz Sari omver kegelde. Frustratie in het uitkamp dus, zelfs toen Vaas uit een corner de 0-3 maakte na rust.Want na dat moment gaf Remco Hendriks zijn man een flinke beuk, die door de leidsman werd beoordeeld als strafschop. De gemoederen liepen even hoog op. PCP, dat vaker na een voorsprong alles uit handen gaf deze campagne, oogde plots erg onzeker. Maar de penalty werd fantastisch gestopt door Blom, die zich strekte en de bal uit de hoek tikte. Het was zijn tweede gestopte pingel al, nadat hij eerder tegen HSC al een penalty pakte. En het was niet zijn enige redding op 1-3, want toen de beste speler van DEVO, de op linksbuiten spelende nummer 7, weer eens doorbrak, tikte Blom met zijn voet een schot over de achterlijn.

Toch staakte de scheidsrechter nog even. Het trainersduo Tony Braat en Piris werd weggestuurd en na heel wat begrijpelijke protesten van de Bredanaars, vond hij het zelfs nodig om vijf minuten te staken. Nieman die daar om maalde bij PCP. Met de 3-1-voorsprong op zak en tien minuten op de klok nog was de zege bijna zo goed als binnen. Zeker toen de Bredase DEVO-coach al drie keer had gewisseld en er een speler niet meer door kon, waardoor de geelhemden met tien kwamen te staan. Wat volgde was een onderling sportief duel. Een DEVO-spits keuvelde gezellig met Hendriks, terwijl de DEVO-keeper grapjes maakte richting Bryan Veth, die zijn zoveelste kans om zeep hielp.

Man of the match Blom sprak na afloop met Voetbalinbreda.nl. "Ik ben echt opgelucht met deze zege. Ik had er vooraf een hard hoofd in dat we even zouden winnen. Vind het toch een listige ploeg. Maar we doen nu mee om een plek in de nacompetitie, daar gaan we voor." Ook de Bredase DEVO-trainer René van Nijnatten wilde iets kwijt. "We beginnen goed, maar na het eerste kwartier heb ik gewoon elf ideale schoonzonen in mijn team gezien. Hier zat meer in."

DEVO - PCP 1-3 (0-2)
0-1 Koen Vaas, 0-2 Eric Adriaanse, 0-3 Koen Vaas, 1-3 DEVO.

Sponsor
Terug naar de vorige pagina
E-mail
  • Sponsor SAMBA
    Sponsor Keeperstalent
    Sponsor Hyundai van Riel
    Sponsor SON Breda
    Sponsor
Sponsor
SAMBA Speler van de week
Adverteren - Disclaimer - Copyright © 2011-2018 Voetbal in Breda. Voetbalinbreda.nl, Voetbalinettenleur.nl en Voetbalinoosterhout.nl zijn onderdeel van MDM-Voetbalmedia