Baronie nog niet veilig na brilscore in Nuenen

Zondag 13 mei 2018, 18:00, door Redactie. Ben jij de beste coach van Breda? Doe mee met Ultra Eleven!

Baronie staat er goed voor als het gaat om handhaving in de Hoofdklasse B. Zondagmiddag hielden de Bredanaars een punt over aan de krachtmeting met Nuenen.Baronie moest vanmiddag voor zekerheid gaan. Om nacompetitie te ontlopen was daarom alles op de volle winst gericht. Trainer Jurriaan van Poelje gaf zijn spelers vooraf dan ook de opdracht om snel druk te zetten en de tegenstander in de persoonlijke duels op felheid af te troeven. Maar omdat ook tegenstander Nuenen theoretisch nog niet veilig was bleek voorzichtigheid voor beide ploegen aanvankelijk troef. Het gevolg was een voor de toeschouwers slaapverwekkend tafereel, dat pas na een klein half uur plotseling ontbrandde. Binnen enkele minuten creëerden de Baronnen een aantal fraai uitgespeelde kansen welke echter niet het gewenste resultaat opleverden. Een voorzet op maat van Tjien-Fooh werd door de instormende Veldhof gemist waarna Richardson zijn schot door Nuenendoelman Verus fraai gekeerd zag worden. Amper een minuut later moest de doelman van de thuisclub opnieuw redding brengen bij een knal van Richardson en even later toezien hoe een afstandsschot van Quartel de lat teisterde. Baronie bevond zich vervolgens voor het merendeel op de helft van de tegenstander waarbij het de touwtjes stevig in handen hield. De thuisclub was nog nauwelijks gevaarlijk geweest toen Nuenenaanvaller Van de Donk kort voor rust plotseling aan de aandacht ontsnapte en in vrije positie voor het vijandelijke doel verscheen. Tot grote opluchting van alles wat Baronie was schampte zijn inzet slechts de buitenkant van de paal.

Na de thee kantelde het wedstrijdbeeld echter volledig. Mogelijk waren voor Baronie de tussenstanden bij BVC en Juliana daarbij van invloed, want van druk zetten was geen sprake meer. Integendeel, de ploeg leek geen enkel initiatief meer te willen nemen en liet zich steeds verder terug drukken. Een vrije trap van Hulsen belandde op de lat en bleek een eerste waarschuwing. Baronie werd nog gevaarlijk via Tjien-Fooh, die een prima pass van Kankam op waarde wist te schatten, maar zijn knal rakelings voorlangs zag vliegen. Even later ontsnapten de bezoekers aan een achterstand toen de assistent-scheidsrechter buitenspel had geconstateerd bij een doelpunt van Janssen. Weer even later ontsnapte Baronie opnieuw. Van de Donk kon een voorzet van Rerimassie van dichtbij echter niet onder controle krijgen en Hulsen trof met een kopbal nogmaals de lat. Toch was Baronie nog het dichtst bij de openingstreffer. De verder onzichtbare Eugenia had het al eerder eens van afstand geprobeerd. De eerste keer liet doelman Verus zien nog altijd een uiterst betrouwbare sluitpost te zijn. Een kwartier voor tijd was hij echter kansloos op diens tweede pegel, welke echter via de onderkant van de lat terug het veld in caramboleerde. Inmiddels waren ook de tussenstanden van de concurrentie bekend geworden waarna beide ploegen geen enkel risico meer wensten te nemen en zich nog slechts beperkten tot het rond spelen van de bal. Mooi voetbal bleek ditmaal ondergeschikt aan het resultaat. Scheidsrechter Rozendal had dat ook begrepen en trok er daarom amper extra speeltijd bij.Een overwinning volgende week in de thuiswedstrijd tegen EHC is nu voor Baronie voldoende om zich definitief in de Hoofdklasse te handhaven. Dat zal zeker niet eenvoudig zijn omdat de Limburgers na hun 3-0 overwinning op Juliana voor hun laatste kans tegen directe degradatie vechten. Het blijft dus nog even spannend.

(verslag door Baronie-watcher Frans Mertens)

Nuenen - Baronie 0-0.Sponsor
Terug naar de vorige pagina
E-mail
  • Sponsor Hyundai van Riel
    Sponsor Keeperstalent
    Sponsor SAMBA
    Sponsor SON Breda
    Sponsor
Sponsor
SAMBA Speler van de week
Adverteren - Disclaimer - Copyright © 2011-2018 Voetbal in Breda. Voetbalinbreda.nl, Voetbalinettenleur.nl en Voetbalinoosterhout.nl zijn onderdeel van MDM-Voetbalmedia