`Topsport` Academie SAB zoekt twee keepers

Vrijdag 01 juni 2018, 07:00, door Redactie.

Het succes van voetbalschool Voetbal met Passie bereikten al talloze jeugdspelers, ouders en media, maar vanaf augustus van dit jaar komt er nog iets nieuws bovenop: de 'SAB Academie'. En daar worden nog twee heel talentvolle keepers voor gezocht.

Meld de keeper aan!

Om verwarring te voorkomen: de 'SAB Academie' is geen nieuwe voetbalschool, maar een Academie, waarbij Voetbal Met Passie met zijn visie gaat samenwerken met de Bredase club SAB. Op sportpark Ruitersbos is de splinternieuwe Academie een vooropleiding voor een 'Betaald Voetbal Organisatie'. Over een paar maanden zullen drie teams de eerste levensaders zijn van wat straks een springlevende jeugdacademie zal worden bij de volksclub.

Op dinsdag, woensdag en donderdag zal er worden getraind volgens de methoden en filosofiën die door AZ, Ajax en Racing Genk worden gehanteerd. Dus driemaal per week een sessie volgens het stramien van een topclub uit de Benelux. "En elke tweede week organiseren we een vierde activiteit", vertelt oprichter Ogi Peric aan Voetbalinbreda.nl. "Dat kan judo zijn, turnen, kickbox of een gasttrainer die zijn opwachting maakt."

"Eén onder 9-team en twee onder 10-teams zullen training krijgen van toptrainers Fred Vrolijk, Bob Gons en ik zelf. De twee keepers die nog worden gezocht, zijn het liefst geboren in 2009 en krijgen meer dan genoeg aangeboden. Ze gaan een uur lang specifiek trainen op techniek, 40 minuten partijen spelen en gaan nog eens twintig minuten met afwerkoefeningen in de weer. Op die leeftijd krijgen keepers alles wat nodig is op die leeftijd om zich te ontwikkelen richting een BVO."

En dat Peric niet opschept weet iedereen die in aanraking kwam met zijn talenten. "Van de twintig spelers van onze Acadmie zijn er veertien op stage geweest bij NAC Breda, PSV, Feyenoord, Willem II en FC Den Bosch. We gaan samenwerken met profclubs om via SAB spelers naar een BVO te helpen. Alle teams stromen direct in de Hoofdklasse in en zullen daarnaast ook oefenduels spelen tegen BVO's, Academies en andere voetbalscholen, tegen jongens die echt graag willen."

Daarnaast werkt de Academie van Peric bij SAB ook met bijzondere stijlen. "We gaan ook met blote voeten trainen. Ik geloof sterk in dit concept, mede door het feit dat het pure balgevoel dan wordt benaderd. En als het te slecht weer is buiten, dan is er altijd een indoor-activiteit of een alternatief. We gaan ook gezamenlijk eten op wedstrijddagen met de kids en de begeleiding."

"Ik ben super gemotiveerd en enthousiast om te starten. We hopen de keepers binnen twee weken te zien aansluiten, zodat alle selecties rond zijn. Dan kunnen we over een maand of twee los met zijn allen. In SAB heb ik in elk geval een club gevonden die hele goede medewerking verleent. De mensen binnen hun bestuur zijn fatsoenlijk, bereid om mee te werken en hebben affiniteit met topsport."

De twee keepers kunnen worden aangemeldt via voetbalmetpassie@live.nl of via het telefoonnummer van Peric: 0614529929.

Sponsor
Terug naar de vorige pagina
E-mail
  • Sponsor Hyundai van Riel
    Sponsor Keeperstalent
    Sponsor
    Sponsor SON Breda
    Sponsor Cell Phone Fix
Sponsor
SAMBA Speler van de week
Adverteren - Disclaimer - Copyright © 2011-2018 Voetbal in Breda. Voetbalinbreda.nl, Voetbalinettenleur.nl en Voetbalinoosterhout.nl zijn onderdeel van MDM-Voetbalmedia