SAB overleeft benauwde slotfase tegen RFC

Zondag 03 juni 2018, 17:30, door Redactie.

SAB heeft zondagmiddag de volgende ronde van de nacompetitie om promotie bereikt. Fusieclub RFC verdiende na rust wellicht iets meer, maar kon zijn revival niet bekronen met een verlenging of meer.Het was genieten van de Sint Anna Boys zondagmiddag, waar sportpark Ruitersbos zo'n 200 toeschouwers aan had getrokken. Genieten van de twee snelle doelpunten die ex-Baronie-talent Bryan Bongaards tegen de touwen werkte. De ploeg van coach Meindert Dijkstra zat op rozen en waande zich sowieso in de volgende ronde van de nacompetitie, toen spits Joris van de Lande de 3-0 aan liet tekenen.

Maar de gasten van trainer Marco Verschuren waren in het tweede bedrijf werkelijk stukken beter dan SAB. Pas een kwartier voor tijd kon RFC echter de 3-1 scoren, waarna enkele minuten later plots de 3-2 in het mandje lag. Wat volgde was een waar spektakelstuk, met kansen over en weer. Jordy Den Tenter, mee opgekomen vanaf zijn rechtsback-postitie knalde van dichtbij net naast en ook de bezoekers uit Raamsdonksveer waren bijna trefzeker. Het was aan SAB-keeper Max Wigman te danken dat het bij 3-2 bleef. In de absolute slotfase kreeg RFC nog tweemaal een rode kaart en was de zege een feit voor SAB.

"De tweede helft was wel heel slecht, we hadden het eerder af moeten maken. Een paar van onze spelers waren op, maar na wat omzettingen na de 3-2 kwamen we niet in de problemen", aldus verdediger Tomas Baljeu na afloop tegenover Voetbalinbreda.nl. SAB moet nog twee keer een finale overleven. Volgend weekend volgt de wedstrijd tegen ODIO uit Ossendrecht. Als die gewonnen wordt kunnen de zwart-witten voor de tweede keer op rij promoveren. De winnaar van Waspik - Reeshof wacht dan.

SAB - RFC 3-2 (3-0)
1-0 en 2-0 Bryan Bongaards, 3-0 Joris van de Lande, 3-1 en 3-2 RFC.

Sponsor
Terug naar de vorige pagina
E-mail
  • Sponsor Hyundai van Riel
    Sponsor Cell Phone Fix
    Sponsor SON Breda
    Sponsor
    Sponsor Keeperstalent
Sponsor
SAMBA Speler van de week
Adverteren - Disclaimer - Copyright © 2011-2018 Voetbal in Breda. Voetbalinbreda.nl, Voetbalinettenleur.nl en Voetbalinoosterhout.nl zijn onderdeel van MDM-Voetbalmedia