Ambitieuze Uithof gelooft nog in kansen VCW

Dinsdag 05 juni 2018, 11:01, door Mica de Montigny.

VCW moet een heuse krachttoer leveren, wil het zondagmiddag handhaving afdwingen in Dordrecht. Daar moet de vierdeklasser minsten met twee goals verschil winnen van vijfdeklasser GSC/ODS. Voetbalinbreda.nl sprak met de interim-trainer van de roodhemden.Daan Uithof (foto) nam halverwege het seizoen het stokje over Raymon Sponselee, die zijn taken als hoofdcoach neer moest leggen. VCW voorkwam directe degradatie, maar hangt nu in de nacompetitie aan een zijden draadje. "Thuis met 1-3 verliezen ziet er natuurlijk niet goed uit, erg teleurstellend en onnodig om de eerste slag te verliezen. Toch hebben wij zeker nog het geloof dat we dit om kunnen draaien", klinkt de volgend seizoen bij Prinsenland werkzame oefenmeester vastberaden.

"We zullen hier als team goed over na moeten denken en een strijdplan moeten bedenken. We zullen op het veld van GSC/ODS kansen gaan krijgen en als we het voor elkaar krijgen om het achterin goed georganiseerd te hebben, waardoor we controle krijgen op het middenveld, net zoals afgelopen wedstrijd én de kansen afmaken, dan zie ik het nog gebeuren dat VCW zich moet kunnen gaan handhaven, maar dan zal het zeker een beetje mee moeten gaan zitten zondag."

Mocht het onverhoopt mislukken, dan heeft Uithof persoonlijk nog altijd het nieuwe avontuur bij zaterdag tweedeklasser Prinsenland na de zomer dat wacht. Dat zijn dus flinke stapjes hogerop. Niet verrassend, gezien de ambities van de 33-jarige Rotterdammer, die in Breda woont. "Ik heb eerst in Amerika gezeten, waar ik technisch directeur van Dutch Lions Florida was en in China was ik hoofdcoach van van een 'highschool-team in Zhenghzou. Alle twee waren dat fantastische ervaringen voor mij.""Toen ik twee seizoenen geleden in de voetbal academi evan Willem II werkte, kwam ik in aanraking met de CEO van de Dutch Lions in Florida, die vroeg mij om naar the USA te gaan. Omdat ik die stap maakte kon ik mijzelf aanmelden voor de Coach Betaald Voetbal vakbond. Die raadde mij aan in China, nadat ik aangaf dat ik Amerika vet vond. Alleen daar ging het meer om alles om het voetbal heen. Ik wilde meer focus op voetbal alleen en ben een jaar in China gaan kijken."

"Dat was erg bijzonder. Of ze daar lekkere mihoen hadden? Chinezen eten echt alles. Ik heb daar zelfs hersenen en ballen van een geit op. Maar het eten was daar vaak erg lekker", lacht Uithof. Inmiddels is hij dus terug in Nederland, waar hij zijn UEFA A-diploma wil halen en een stabiel leven op wil bouwen. Als hij zich in drie kernwoorden moeten omschrijven zijn het 'passie', 'samenwerken' en 'analyserend'. Zijn eerstvolgende missie deze week is echter nog onvoltooid.

"VCW heeft genoeg kwaliteiten met een paar spelers die wat extra's hebben om in de vierde klasse te blijven. Iedereen zal wel zijn verantwoordelijkheid moeten nemen. We moeten met twee goals minimaal verschil winnen om een verlenging af te dwingen en minstens drie goals verschil om te handhaven. Alles moet kloppen zondag." Het alles of niets-duel in Zuid-Holland begint om 14:30 uur. Houdt deze website in de gaten voor de uitkomst van die finale.Sponsor
Terug naar de vorige pagina
E-mail
  • Sponsor
    Sponsor Cell Phone Fix
    Sponsor SON Breda
    Sponsor Hyundai van Riel
    Sponsor Keeperstalent
Sponsor
SAMBA Speler van de week
Adverteren - Disclaimer - Copyright © 2011-2018 Voetbal in Breda. Voetbalinbreda.nl, Voetbalinettenleur.nl en Voetbalinoosterhout.nl zijn onderdeel van MDM-Voetbalmedia