SC Hoge Vucht heeft alleen nog echte strijders

Zaterdag 09 juni 2018, 14:00, door Mica de Montigny.

Ze zijn afgemaakt in de pers, afgekraakt door veel andere verenigingen, gestraft door de KNVB en getest tot de limiet, maar zondag is SC Hoge Vucht van plan een stap te zetten naar een nieuwe mijlpaal. Voetbalinbreda.nl sprak met de hoofdrolspelers van de zondag vierdeklasser uit Breda-Noord.De oprichter van Barça, het huidige Hoge Vucht dus, heeft na de donderdagtraining nog even tijd om zijn visie te geven op de sportieve successen van zijn ploeg. Hassan Lammou, de voetballende controleur, heeft nog niet gegeten omdat hij net als veel andere ploegmaten meedoet aan de Ramadan. Toch is hij geconcentreerd en welbespraakt. "Hier zijn alleen nog de echte clubmensen overgebleven. Toen we na een incident door de KNVB terug werden gezet naar de vijfde klasse, is de binding van jongens niet minder geworden."

"We hebben gepraat, vergaderd en elkaar ter verantwoording geroepen. Met name een deel van onze supporters hebben voor problemen gezorgd, maar ook dat kantelen we nu. We zorgen dat ze positief ondersteunen. We hebben er alles aan gedaan om terug te keren naar een niveau waar we moesten spelen: de vierde klasse. Nu krijgen we de kans om historie te schrijven en met SC Hoge Vucht de derde klasse te bereiken. Ik denk ook dat we thuis zijn in de derde klasse. Als club snakken we naar voetbal op dat niveau. We hebben ook een selectie die dat aan zou kunnen, met een aantal exceptionele gasten. Mensen die zondag komen kijken zullen aanvallend en aantrekkelijk voetbal zien. Ons seizoen is na de periodetitel als promovendus al geslaagd, maar uiteraard willen we promoveren. Mochten we alles hebben gegeven en het mislukt, dat gaan we alsnog met opgeheven hoofd de zomerstop in. Maar daar denken we niet aan, we azen op promotie."

Terwijl Lammou zich in zijn auto gooit en snel gaat eten en drinken thuis, neemt Crea Zimmerman (foto, links) het woord. Zimmerman is 35 jaar, maar in de kracht van zijn leven. Zijn rol als doelpuntenmachine heeft hij gelaten voor wat het is: tegenwoordig is hij leverancier. En hoe. Van alle gescoorde doelpunten in 4C gaf hij tegen de 40 assists. De aanvoerder, nummer 10 en steunpilaar van de multiculti-club is aan. "Ik moet wat anders omgaan met mijn lichaan dan tien jaar geleden, maar ik voel me sterker dan ooit. Ik geloof ook heilig in onze kansen tegen GSBW komend weekend. Wij gaan sowieso uit van onze eigen kracht. Onze kracht is de aanval. Het is bij ons normaal als we met 6-5 winnen. We moeten gewoon zoveel mogelijk scoren, zodat de tegentreffers gecompenseerd worden. En ik heb GSBW gezien afgelopen weekend tegen Jong Brabant. Op basis daarvan denk ik ook dat we de finale kunnen halen straks. Ik heb in de kelder gezeten met Barça en nu SC Hoge Vucht. Het was donker in de vijfde klasse en we hebben het licht gezien vorig seizoen. Nu ben ik met de helft van mijn lijf uit die put, ik wil er nu helemaal uitklimmen ook en die derde klasse bereiken", klinkt het vastberaden.De man aan wie Zimmerman tientallen assists gaf is momenteel de baas van alle spitsen in de regio: Ibrahim Ikililou (foto, rechts). Begeerd door tal van clubs, maar nog altijd de topscorer van de meest besproken vereniging uit de regio Breda. "De promotiewedstrijden die nu gaan komen, dat zijn de wedstrijden waarin je je wil laten zien", zegt de ex-speler van onder meer PEC Zwolle en Baronie. Ikililou wordt op handen gedragen op sportpark de Wisselaar. Terwijl Zimmerman dit seizoen vaak echt een hoog niveau haalt, steekt hij zijn bewondering voor de doelpuntenmachine voor hem niet onder stoelen of banken. "Je hebt goede spitsen en je hebt Ibrahim Ikililou. Ikililou is echt extreem." De laatste die het woord neemt is Yunus Arpat (foto, midden). Van bestuurslid, tot keeper en teammanager, hij helpt de club al jaren. Zondag staat hij weer onder de lat en kijkt uit naar de kraker met de bezoekers uit Goirle.

"Ik vind het knap van het team: vorig seizoen als zesde eindigen en dan promoveren via de nacompetitie, omdat we periodekampioen werden. En dan dit seizoen met hezetzelfde team heel lang voor de titel spelen, wat niet gelukt is. Maar dan spelen we toch voor promotie, omdat we de eerste periodetitel al op zak hadden. Misschien is dat ook de reden geweest dat we de titelrace niet hebben gewonnen, omdat we onbewust in het achterhoofd hadden dat we toch wel om promotie zouden spelen na het seizoen. Dan ontbreekt misschien wel de volledige focus al die resterende maanden na winst van de periode. We hebben een krappe selectie en hebben dit aangevuld met wat A-junioren. Samen gaan we laten zien wat SC Hoge Vucht waard is." De wedstrijd tegen derdeklasser GSBW begint om 14:30 uur.


Sponsor
Terug naar de vorige pagina
E-mail
  • Sponsor SON Breda
    Sponsor Keeperstalent
    Sponsor Hyundai van Riel
    Sponsor
    Sponsor Cell Phone Fix
Sponsor
SAMBA Speler van de week
Adverteren - Disclaimer - Copyright © 2011-2018 Voetbal in Breda. Voetbalinbreda.nl, Voetbalinettenleur.nl en Voetbalinoosterhout.nl zijn onderdeel van MDM-Voetbalmedia