Slimme Seuntjens schiet Hoge Vucht naar finale

Zondag 10 juni 2018, 17:20, door Redactie.

Vierdeklasser SC Hoge Vucht kan promotie bewerkstelligen volgend weekend op eigen veld. Zondag werd derdeklasser GSBW namelijk geklopt in Breda-Noord, waardoor het degradeerde.

foto door Jos Thommassen

'Ding, ding, ding': het is alsof sportpark de Wisselaar de bel voor de laatste ronde hoort in een bloedstollend boksgevecht zo'n twintig minuten voor tijd. GSBW, een professionele bokser uit Goirle, die op punten lijkt te winnen van SC Hoge Vucht, een straatvechter die vermoeid oogt en aast op een knock-out. Topschutter Ibrahim Ikililou heeft wel een klap uitgedeeld (1-1), maar GSBW tikt zich behendig naar een nieuwe voorsprong. Terwijl de bijna 200 toeschouwers hier en daar wat plaagstootjes noteren, lijkt GSBW de strijd in zijn voordeel te beslechten. Hoge Vucht ligt nog niet in de touwen, maar de vuisten spuwen geen vuur meer. De helft van het team voelt de brandende zon op zijn kruin. Dorstig, iedereen hapt naar adem en heeft dorst. De Ramadan lijkt zijn tol te eisen.

Maar dan, opeens is daar Ibrahim Ikililou. De goaltjesdief, die ooit doorbrak bij PEC Zwolle. Bij een slimme en lage voorzet van Jesper Seuntjens (foto) prikt hij, mede door slecht optreden van de vijandelijke keeper, de cruciale 2-2 binnen. Pats, een tik tegen de slaap van GSBW, dat plots groggy door de 'Bredase ring' loopt. De adrenaline pompt door alle aders van alle thuisvoetballers en ze ruiken bloed. GSBW krijgt last van knikkende knietjes. Het bitje van GSBW ligt ergens in het publiek en het is puur klappen ontwijken en hopen dat de bel gaat. Dan grijpt de jonge arbiter Tim Vissers in: hij fluit negentig minuten een dijk van een wedstrijd en geeft de gastheer een vrije trap. Een meter of twintig van het doel. Niet Crea Zimmerman, maar Seuntjens neemt plaats achter de bal en bekokstooft een geniaal plan.De muur staat voor de rechter hoek, maar met zijn linkerbeen veegt Seuntjens de bal laag richting die kant. De uitgoalie schrikt en ziet de bal in 'zijn' hoek rollen: 3-2. Beng, een uppercut die GSBW voelt. De gasten krijgen zeven tellen van de arbiter, maar mogen door. De zoektocht naar de 3-3 start, maar Yunus Arpat keept als een tijger. Eerst slaat hij een hard en hoog schot in de vangnetten, bij een kopbal vlak voor tijd krijgt hij zijn klauw tegen een listig doorkopballetje. Het publiek juicht hem toe.

Ondertussen loeren routiniers als Sidney Raphalea en Junior Makela op overstekend wild. Met de voetballende back Naim Elazizi in de buurt een klus die te klaren lijkt. Elazizi is de Dani Carvajal van SC Hoge Vucht. Defensie is hard. Iedereen die Arpat wil bestoken, wordt door die dubbele muur gedwarsboomd. Bloed en zweet bevlekken het strijdtoneel, de beslissing gaat vallen. Minuut 93: corner GSBW. De bal vliegt gevaarlijk de doelmond in en een GSBW'er staat vogelvrij. Het leer vliegt op zijn hoofd, maar hij kopt over. Het is gedaan. De zeker 100 meegereisde fans staan stomverbaasd toe te kijken hoe het thuiskamp feest aan het vieren is. Zij kunnen nog de derde klasse in: een droom met een historische rand. GSBW is eraan. Aanstaande zondag volgt de kraker: SC Hoge Vucht versus derdeklasser Nieuwkuijk.

Klik hier voor een fotoserie op onze Facebook-pagina door onze fotograaf Jos Thommassen

SC Hoge Vucht - GSBW 3-2 (1-2)
0-1 GSBW, 1-1 Ibrahim Ikiliou, 1-2 GSBW, 2-2 Ibrahim Ikililou, 3-2 Jesper Seuntjens.

Sponsor
Terug naar de vorige pagina
E-mail
  • Sponsor Cell Phone Fix
    Sponsor Keeperstalent
    Sponsor
    Sponsor Hyundai van Riel
    Sponsor SON Breda
Sponsor
SAMBA Speler van de week
Adverteren - Disclaimer - Copyright © 2011-2018 Voetbal in Breda. Voetbalinbreda.nl, Voetbalinettenleur.nl en Voetbalinoosterhout.nl zijn onderdeel van MDM-Voetbalmedia