Boeimeer vreest: "Er zijn rare dingen gebeurd"

Maandag 18 juni 2018, 07:20, door Redactie.

Vierdeklasser Boeimeer staat er slecht voor in de nacompetitie. Zondagmiddag eindigde de club uit de Haagse Beemden bij een 3-2-achterstand op het veld van vijfdeklasser HSC '28 met zes man, waardoor de scheidsrechter vlak voor tijd het duel staakte.De heenwedstrijd in Breda werd gewonnen met 2-1 en toen de Koningsblauwen zondag met 2-0 aan de leiding gingen Heerle leek er geen vuiltje aan de lucht. Goals van Jens Bakker en Danny Ummels leken handhaving veilig te stellen. Tot de vlam in de pan sloeg: de Bredanaars kregen vijf (!) rode kaarten en stonden plots met 3-2 achter, wat betekende dat een verlenging zou dreigen. Arbiter Ramcharan staakte de wedstrijd echter, omdat de KNVB voorschrijft dat je met zes man niet verder mag spelen. Of Boeimeer nu gedegradeerd is moet nog blijken. Daarover wordt flink vergaderd.

Voetbalinbreda.nl sprak na afloop met vertrekkend coach Jack van Zundert over het bizarre voorval. "Hoe nu verder? We zijn in conclaaf met KNVB. Het was een blamage. We staan totaal 4-1 voor en hebben geen reden om rode kaarten te pakken. En na de drinkpauze gaat hij overal rood voor geven in vijftien minuten tijd. Pas toen we met zeven man stonden kon HSC scoren. Deze scheidsrechter (arbiter Ramcharanis, red.) is al vaker in de problemen geweest, als je zoekt op het internet kom je de verhalen tegen met dezelfde situaties als bij ons nu. Alleen gisteren was het toppunt, niet normaal. Uitspelen kan niet met zes man. Overspelen zou kunnen, maar ik denk niet dat de KNVB dit doet. Boeimeer is in overleg, we zullen zien wat er uit zal komen. Er zijn 'rare dingen' gebeurd."

Ook goalie Mike de Bruijn, die volgend seizoen niet meer in het eerste zal keepen van Boeimeer omdat hij daar geen behoefte meer aan heeft, stond deze website te woord. "De scheidsrechter geeft totaal onnodige kaarten. Ik heb nog nooit zoiets meegemaakt. We zijn uiteindelijk van het veld gelopen met een machteloos gevoel. Ik heb geen idee wat er nu gaat gebeuren."


HSC '28 - Boeimeer 3-2 (0-2) - (4-4 in totaal) * GESTAAKT OMDAT BOEIMEER TE WEINIG MAN HAD
0-1 Jens Bakker, 0-2 Danny Ummels, 1-2, 2-2 en 3-2 HSC '28.


Sponsor
Terug naar de vorige pagina
E-mail
  • Sponsor SON Breda
    Sponsor Hyundai van Riel
    Sponsor Cell Phone Fix
    Sponsor
    Sponsor Keeperstalent
Sponsor
SAMBA Speler van de week
Adverteren - Disclaimer - Copyright © 2011-2018 Voetbal in Breda. Voetbalinbreda.nl, Voetbalinettenleur.nl en Voetbalinoosterhout.nl zijn onderdeel van MDM-Voetbalmedia