Winnend VCW komt doelpunt tekort in Dordrecht

Zondag 10 juni 2018, 17:00, door Redactie.

VCW heeft het niet gered zondag in de nacompetitie. De vierdeklasser uit Wagenberg kon de 3-1 op eigen veld van een week eerder niet uitgummen op het veld van vijfdeklasser GSC/ODS.VCW startte scherp en zette veel druk op GSC, echter waren het toch de spitsen van de thuisclub, die een aantal schoten op de doel wisten te lossen. Deze schoten werden goed geweerd door de doelman van VCW. VCW kreeg een grote kans door een steekbal van Toine van Oers op Jens Verschuren, Verschuren liep richting de goal, maar wist het net niet te vinden, want hij schoot naast. VCW nam de wedstrijd over en creëerde meer kansen door de bal vaker de vijandelijke zestien in te pompen. GSC onderschept de bal op de middenveld en in een ijzersterke counter waar beide spitsen bij betrokken waren werd er goed afgerond en schoot GSC de 1-0 binnen, tevens de ruststand.

De tweede helft was VCW de bovenliggende partij. Al na vijf minuten spelen viel een afdraaiende voorzet van Toine van Oers bij de keeper van GSC in de handen, maar de keeper liet de bal door zijn handen glijden: 1-1. In de 66ste minuut was het na druk zetten van VCW een actie van Tim van Dongen met een puik schot in de verre hoek, wat de stand op 1-2 zette. GSC speelde verdedigend en probeerde vooral te counteren. De spitsen van GSC losten nog een aantal afstandsschoten waarvan er een via de onderkant van de lat terug in het veld belandde. Het laatste kwartier was dan weer voor VCW. Er werden veel ballen de vijandelijke zestien in gepompt en hieruit ontstonden gevaarlijke scrimmages.

De verdediging van GSC wist in combinatie met de doelman toch telkens te blokken of te keren en na ruim 90 minuut spelen was het dan toch afgelopen. De bezoekers uit de Gemeente Drimmelen spelen na een slecht seizoen na de zomer weer in de kelder van het zondagvoetbal. "Het is zuur dat we het niet gered hebben en we het vorige week hebben laten liggen thuis. GSC/ODS was voetballend net iets beter. VCW is mits compleet vierde klasse-waardig, maar dat mag geen excuus zijn nu", aldus interim-coach Daan Uithof tegen Voetbalinbreda.nl. Hij zal volgend voetbaljaar overigens coach worden van zaterdag derdeklasser Prinsenland.

GSC/ODS - VCW 1-2 (1-0) - (4-3 in totaal)
1-0 GSC/ODS, 1-1 Toine van Oers, 1-2 Tim van Dongen.


Sponsor
Terug naar de vorige pagina
E-mail
  • Sponsor SON Breda
    Sponsor Keeperstalent
    Sponsor Hyundai van Riel
    Sponsor Cell Phone Fix
    Sponsor
Sponsor
SAMBA Speler van de week
Adverteren - Disclaimer - Copyright © 2011-2018 Voetbal in Breda. Voetbalinbreda.nl, Voetbalinettenleur.nl en Voetbalinoosterhout.nl zijn onderdeel van MDM-Voetbalmedia