Beek Vooruit ZA stopt er mee na vijftien jaar

Dinsdag 12 juni 2018, 17:01, door Mica de Montigny.

De zaterdagploeg van Beek Vooruit houdt na vijftien jaar op te bestaan. Dat liet speler/coach Eric van de Wiel zondagochtend weten aan Voetbalinbreda.nl.Het zal even wennen zijn op sportpark de Heikant, maar spelers als Pierre van Hooijdonk, Johan Gabriëls en Dennis Sep zullen niet meer uitkomen in een competitie voor eerste teams. Sinds het begin van deze eeuw liepen er nog meer ex-profs en markante amateurvoetballers rond: denk aan Adrian Dikmans, Geert Brusselers en Adam van Rijckevorsel. Een gemengd gezelschap, dat dit seizoen de sportieve bodem raakte.

Voetbalinbreda.nl sprak met de altijd sympathieke speler/coach Eric van de Wiel. "Wat de grootste reden is dat we gaan stoppen als eerste zaterdagteam? Dat zijn er meer dan één. Onze leeftijd speelt een grote rol, maar ook de vele kansloze nederlagen die we leden afgelopen seizoen. Het is jammer." De pensionado's eindigden de afgelopen campagne laatste in 4C en kregen steeds meer te maken met personele problemen.Toch kijkt iedereen met een glimlach terug op de honderden optredens van de Bredase dorpelingen. Voor Van de Wiel was het mooiste jaar van zijn equipe in 2012. "We moesten als vierdeklasser voor promotie spelen tegen een derdeklasser BLC in Den Bosch. Alles ging fout voor de wedstrijd. De bus kwam niet opdagen, we stonden eenmaal aangekomen met 2-0 achter en kwamen terug tot 2-2. De tegenstander bood ons nog geld tijdens de wedstrijd, zodat ze niet zouden degraderen en wij niet zouden promoveren. Uiteindelijk wonnen we na strafschoppen en reden we terug in de bus, waar een groot feest los barstte.”

"Met pijn in hart moeten wij afscheid nemen van Beek Vooruit zaterdag 1. Ondanks de mindere resultaten hebben wij als vereniging genoten van de vele pure voetbalmomenten. Daarnaast zijn er veel spelers van zaterdag 1 die veel voor onze vereniging doen of hebben gedaan. Daarom doet dit afscheid best een beetje pijn ondanks dat het een juiste beslissing is", vertelde de trotse voorzitter van Beek Vooruit: Jan Hoppen.

Sponsor
Terug naar de vorige pagina
E-mail
  • Sponsor Keeperstalent
    Sponsor SON Breda
    Sponsor Cell Phone Fix
    Sponsor Hyundai van Riel
    Sponsor
Sponsor
SAMBA Speler van de week
Adverteren - Disclaimer - Copyright © 2011-2018 Voetbal in Breda. Voetbalinbreda.nl, Voetbalinettenleur.nl en Voetbalinoosterhout.nl zijn onderdeel van MDM-Voetbalmedia