Bredaas kwartet maakt flinke stap omhoog

Zaterdag 16 juni 2018, 12:00, door Redactie. Ben jij de beste coach van Breda? Doe mee met Ultra Eleven!

Ze maakten stuk voor stuk een mislukt seizoen mee, maar de wereld ziet er voor Koen Vaas, Mo Assarraj, Danny Verstijlen en Maarten Blom compleet anders uit. Van ellende in de vijfde klasse, naar een nieuwe uitdaging in derde klasse: Voetbalinbreda.nl sprak met het Bredase kwartet dat naar SCO gaat.

foto door Jos Thommassen

Captain Danny Verstijlen (foto) speelde met TVC Breda een anoniem seizoen in 5B en tot overmaat van ramp scheurde hij onlangs ook nog zijn achillespees. Inmiddels is hij succesvol geopereerd en zet hij zijn pasjes op loopgips gesteund door krukken. Zijn honger naar een rentree is duidelijk aanwezig en ondanks zijn fysieke malheur is hij nog gewild klaarblijkelijk. "Maar laat ik eerst maar eens herstellen van deze blessure en dan het plezier weer terug krijgen. De afgelopen jaren was dat plezier namelijk ver te zoeken. Bij SCO verwacht ik dat weer te vinden en bovendien fit te geraken."

Voor spits Koen Vaas betekent de keuze voor SCO een terugkeer op een niveau waar hij minimaal thuis hoort. "Mijn eerste indrukken van SCO kwamen over op mij als die van een warme club, met ambitie. Ik wil heel graag belangrijk zijn met goals, hard werken en het team bovenin zien draaien." Vaas is één van de drie PCP'er die naar Oosterhout vertrekt, nadat hij en andere ploegmaten eerder deze maand niet konden leven met de gang van zaken in de PCP-selectie afgelopen seizoen. De andere twee die ondanks die vervelende situatie een stap hogerop maken zijn Mo Assarraj en Maarten Blom.

Assarraj: "Ik wil mijn kwaliteiten als voetballer verder gaan ontwikkelen en dat kan bij een club als SCO, die een hoog niveau gewend zijn. Ik heb een heel goed gevoel overgehouden aan het gesprek dat ik voerde met de club en ga deze ploeg helpen aan een mooi seizoen met een prijs. De ambitie van SCO sluit aan met die van mij." Blom, die afgelopen seizoen pas echt doorbrak als eerste keeper, wil vooral beter worden. "Ik ben heel blij dat ik voor SCO in de derde klasse uit mag komen na de zomer. Een jaar geleden gaf niemand nog een stuiver voor mij. Ik hoop mij bij SCO door te ontwikkelen. Mocht ik eerste keeper worden, dan zou dat echt een bonus zijn."


Sponsor
Terug naar de vorige pagina
E-mail
  • Sponsor Hyundai van Riel
    Sponsor SON Breda
    Sponsor Keeperstalent
    Sponsor
    Sponsor SAMBA
Sponsor
SAMBA Speler van de week
Adverteren - Disclaimer - Copyright © 2011-2018 Voetbal in Breda. Voetbalinbreda.nl, Voetbalinettenleur.nl en Voetbalinoosterhout.nl zijn onderdeel van MDM-Voetbalmedia