Rhomar Boudzra maakt verrassende `move` naar SAB

Dinsdag 19 juni 2018, 16:00, door Redactie. Ben jij de beste coach van Breda? Doe mee met Ultra Eleven!

Sportpark Ruitersbos maakt zich op voor de komst van Hoofdklasser Rhomar Boudzra. De middenvelder verruilde Baronie op de slotdag van de 'transfermarkt' voor vierdeklasser SAB.

foto door Jos Thommassen

Boudzra (foto, links) brak een paar jaar geleden door en stond te boek als één van de grootste talenten van sportpark de Blauwe Kei. Dit seizoen verliep zijn ontwikkeling echter een stuk moeizamer, mede door blessures en grote concurrentie op het middenveld. "Het is doodzonde dat een speler als Rhomar (Boudzra, red.) vertrekt, maar spelers moeten zelf graag willen en ambitie hebben om op het hoge Hoofdklasse-niveau te spelen, anders houdt het op", vertelt Baronie-trainer Jurriaan van Poelje aan Voetbalinbreda.nl. Boudzra kampte afgelopen seizoen met fysiek malheur en zag concurrent Gianni Tiebosch vaker spelen.

Hoofdrolspeler Boudzra (22) zelf gaf zaterdagmiddag tekst en uitleg over de stap naar de Sint Anna Boys, die zondag de finale om promotie naar de derde klasse spelen thuis tegen Waspik. "Ik zou eerst blijven, alleen haalde Baronie deze week nog twee middenvelders en ik wilde volgend seizoen lekker veel voetballen. Ik twijfelde of dat nog zou gaan gebeuren bij Baronie en mijn gevoel zei dat ik dan beter weg kon gaan. Ik heb twee jaar fijn gewerkt met trainer Jurriaan van Poelje en ups and downs meegemaakt, alleen nu kies ik voor mijn gevoel."

"Onze teammanager Sheulmar Lawender heeft me nog geprobeerd over te halen samen met nog wat teamgenoten, alleen kies ik dit keer echt voor mijn gevoel. Het was een zware keuze want zit al vanaf de C-junioren bij Baronie en na vier jaar in het eerste te hebben gespeeld en een keer kampioen te zijn geworden na degradatie, heb ik mooie jaren gehad. Baronie zal altijd in m'n hart zitten. Volgend seizoen voetbal ik echter weer met Bryan Bongaards bij SAB. Daar heb ik bij Baronie ook veel mee gevoetbald en we kunnen elkaar altijd goed vinden, dus laten we hopen op een mooi seizoen volgend jaar. Ik ga wel de spelers missen bij Baronie, het is een leuke groep en ik hoop dat ze volgend seizoen weer een beetje bovenin meedraaien."

Het was sowieso een rumoerige periode vlak voor de deadline verstreek, want ex-prof Emile Linkers tekende een contract bij FC Lienden, dat in de Tweede Divisie acteert. Tegen het vertrek van het begaafde tweetal uit Breda, stond de last minute-komst van Nizar Mekkaoui. De in Etten-Leur woonachtige ex-speler van NAC Breda heeft al ervaring opgedaan bij Hoofdklasser Sliedrecht en komt over van Magreb '90. Voor alle mutaties binnen de selectie van de hoogst spelende amateurclub uit de Gemeente Breda kunt U het 'overzicht overschrijvingen' raadplegen op onze homepage.


Sponsor
Terug naar de vorige pagina
E-mail
  • Sponsor SAMBA
    Sponsor
    Sponsor SON Breda
    Sponsor Keeperstalent
    Sponsor Hyundai van Riel
Sponsor
SAMBA Speler van de week
Adverteren - Disclaimer - Copyright © 2011-2018 Voetbal in Breda. Voetbalinbreda.nl, Voetbalinettenleur.nl en Voetbalinoosterhout.nl zijn onderdeel van MDM-Voetbalmedia