Kwetsbaar SC Hoge Vucht blijft vierdeklasser

Zondag 17 juni 2018, 16:40, door Redactie. Ben jij de beste coach van Breda? Doe mee met Ultra Eleven!

De droom van promotie is ten einde voor SC Hoge Vucht. De vierdeklasser ging zondagmiddag kansloos onderuit in de finale tegen derdeklasser Nieuwkuijk.

foto door Jos Thommassen

Er hingen gemengde gevoelens boven sportpark de Wisselaar. Natuurlijk, het gegeven dat de Bredase promovendus een back to back-promotie kon bewerkstelligen is iets om apetrots op te zijn, maar de derde klasse wordt niet het nieuwe podium waarop de club uit 'Noord' gaat acteren na de zomer. En dat doet toch pijn, zeker gezien het niveau van Nieuwkuijk. De Oost-Brabanders zijn niet veel meer dan een georganiseerd collectief, waaraan niet af te zien is dat de voetballende skills van alle poppetjes afdruipen.

Bij de thuisclub zijn er diverse mannen waarbij de individuele klasse zichtbaar aanwezig is, maar het kwam er op het moment supreme niet uit zondag aan de Terheijdenseweg. Het onheil begon na een halfuur spelen. Vrije trap voor de bezoekers, een meter of 21 van het vijandelijke doel. Keeper Yunus Arpat zet zijn muur weg, maar moet toestaan hoe de bal in zijn hoek verdwijnt: 0-1. Daarna een dekkingsfout in de laatste lijn: Nieuwkuijk slaat genadeloos toe: 0-2. SC Hoge Vucht schrikt wakker, en probeert orde op zaken te stellen.

Nog voor de pauze zelfs. De hoeveelheid pech die SC Hoge Vucht heeft is sick. Linkerverdediger Junior Makela kapt fraai een man uit en knalt tegen de onderkant van de lat. Nog geen minuut later soleert Naim Elazizi zich een weg door de uitdefensie. Ook hij vuurt op doel: resultaat identiek. Via onder de onderkant van de lat stuitert de bal terug het veld in. Na de pauze is het snel gedaan met de gastheren. De laatste linie van Hoge Vucht, zoals velen weten de achilleshiel van het elftal, bezwijkt onder de druk van de counters.Na de 0-3 begint het te waaien, te regenen en te sterven. De hoop van promotie dan. Keeper Arpat deelt in de malaise en moet nog drie tegengoals slikken. Ondertussen houdt steward Sjaakie (met een hesje zorgt hij voor orde langs de lijn) alles messcherp in de gaten. Het ging er verder sportief aan toe op het complex (ondanks de tweede gele en dus rode kaart van Jesper Seuntjens) en dat is bij tegenslagen wel eens anders geweest. Na de zeperd heerst teleurstelling. Topscorer Ibrahim Ikillilou, die blijft bij Hoge Vucht ondanks interesse van eersteklasser Rood Wit, kon ook niks forceren. Hij sprak met Voetbalinbreda.nl na afloop.

"Nieuwkuijk was gewoon beter vandaag. Ze hebben verdiend gewonnen van ons. Ze waren op zich niet bijzonder, maar wij waren niet goed genoeg om iets tegen ze te doen. We hadden weinig uitgespeelde kansen. Verdedigen is ons zwakke punt, daarom moeten wij snel scoren, anders hebben we een probleem. Als we snel hadden gescoord, had onze defensie rust. Maar we hebben gewoon een goed seizoen gedraaid, dat moeten we niet vergeten. Wij moeten gewoon kampioen worden volgend seizoen in de vierde klasse."

SC Hoge Vucht - Nieuwkuijk 0-6 (0-2)
0-1, 0-2, 0-3, 0-4, 0-5 en 0-6 Nieuwkuijk.

Sponsor
Terug naar de vorige pagina
E-mail
  • Sponsor
    Sponsor SON Breda
    Sponsor Hyundai van Riel
    Sponsor Keeperstalent
    Sponsor SAMBA
Sponsor
SAMBA Speler van de week
Adverteren - Disclaimer - Copyright © 2011-2018 Voetbal in Breda. Voetbalinbreda.nl, Voetbalinettenleur.nl en Voetbalinoosterhout.nl zijn onderdeel van MDM-Voetbalmedia