Kogel is door de kerk: Boeimeer ontsnapt

Dinsdag 03 juli 2018, 16:00, door Redactie. Ben jij de beste coach van Breda? Doe mee met Ultra Eleven!

EXCLUSIEF - Boeimeer heeft goed nieuws ontvangen van de KNVB. Na een wekenlange periode van onzekerheid is het nu definitief: ondanks het vorige maand gestaakte nacompetitieduel met vijfdeklasser HSC '28, blijft de club uit de Haagse Beemden komend seizoen actief in de zondag vierde klasse.

De KNVB liet dit dinsdagmiddag weten aan Voetbalinbreda.nl. "We kunnen bij dezen bevestigen dat Boeimeer volgend seizoen in de vierde klasse speelt. De club was gedegradeerd naar de vijfde klasse, maar vanwege het feit dat de vierde klasse opgevuld moest worden, is Boeimeer doorgeschoven. Het is gebruikelijk dat competities worden opgevuld uit de beste verliezers van de nacompetitie en in dit geval was Boeimeer er hier één van", aldus persvoorlichter Bram Groot.

Boeimeer moest vorige maand tegen HSC een 2-1-thuiszege verdedigen in Heerle, maar stond vijf minuten voor tijd plots met zes spelers na vijf rode kaarten en een 3-2-achterstand. De arbiter besloot het duel toen te staken omdat Boeimeer te weinig spelers had om verder te spelen. Degradatie leek dus een feit. Met de nadruk op leek, want Boeimeer is toch gehandhaafd. Voor Richard Hoogkamer, de nieuwe trainer van de Koningsblauwen, een fijne wetenschap, zo vertelde hij.

"Ik was er toen bij, op het complex van HSC en wat daar gebeurde was echt belachelijk. Je moet er bij zijn geweest om het te geloven. In die zin ben ik blij dat Boeimeer in de vierde klasse mag blijven, want we stonden vlak voor tijd nog met 2-0 voor, tot die scheidrechter met kaarten begon te strooien. We zijn echter wel benadeeld. Spelers die ik op het oog had, hadden na 15 juni geen tijd meer om over te schrijven, terwijl wij niet konden vertellen op welk niveau we zouden spelen."

"Er zijn ook wat jongens weggegaan, maar de as staat wel. We hebben jongens als Rick Dielemans en ex-prof Dustley Mulder binnenboord, dus voor de uitdaging die er nu ligt om vanaf onderaan te beginnen loop ik niet weg. We gaan er een goed voetballende ploeg van maken met zijn allen", aldus Hoogkamer. Zijn voorganger, Jack van Zundert, was ook opgelucht. Hij gaat komend seizoen de Onder 15 van Sarto trainen. "Ik ga de jeugd weer in, ik wilde een mooi niveau trainen. Het is goed voor de club dat ze op vierde klasse-niveau blijven spelen, daar ben ik blij mee."


Sponsor
Terug naar de vorige pagina
E-mail
  • Sponsor
    Sponsor Keeperstalent
    Sponsor SAMBA
    Sponsor SON Breda
    Sponsor Hyundai van Riel
Sponsor
SAMBA Speler van de week
Adverteren - Disclaimer - Copyright © 2011-2018 Voetbal in Breda. Voetbalinbreda.nl, Voetbalinettenleur.nl en Voetbalinoosterhout.nl zijn onderdeel van MDM-Voetbalmedia