`Online beleggen in vier stappen`

Donderdag 26 juli 2018, 19:00.

Vroeger moest je daadwerkelijk naar de beurs om geld te kunnen beleggen. Tegenwoordig is dit niet meer nodig. Vrijwel alle particuliere beleggers handelen vandaag de dag online. Online beleggen is niet alleen gemakkelijk, maar het is ook erg toegankelijk. Je kunt dit namelijk al doen met een inleg van 100 euro. Net zoals bij voetbal is het hierbij belangrijk om de juiste stappen te volgen. Beleggen.info brengt dan ook graag hierbij de belangrijkste stappen naar voren.

Wil jij starten met online beleggen, maar heb je geen idee hoe dit moet? Lees dan snel verder, want in dit artikel beschrijven we welke vier stappen je moet volgen om online te beleggen.

Stap 1: zoek een goede broker

Online beleggen doe je bij een broker. Bij voetbal wil je immers ook een goede vereniging vinden! Dit is een financiële instelling die tussen jou en de beurs in staat. Je voert je inkoop- en aankooporders in bij de broker en de broker zorgt ervoor dat deze orders daadwerkelijk worden doorgevoerd.

Voor je kunt starten met online beleggen, moet je een goede broker vinden. Wij raden je aan om diverse brokers met elkaar te vergelijken, onder andere door naar het aanbod beleggingsproducten per broker te kijken en de kosten van het online beleggen per broker onder de loep te nemen.

Tip: ga in zee met een bekende broker, want dan weet je zeker dat je jouw beleggingsrekening bij een betrouwbare partij opent. Onbekende brokers zijn misschien goedkoper, maar niet altijd betrouwbaar.

Stap 2: open een gratis demo-account

Heb je een goede broker gevonden? Dan start je niet direct met beleggen, maar open je eerst een gratis demo-account. Met dit account kun je oefenen met beleggen, zonder echt geld te gebruiken. Je speelt immers ook niet direct voetbal bij FC Barcelona zonder eerst even goed te trainen. Maak je verlies, dan ben je dus niks kwijt. Ideaal als je totaal geen ervaring hebt met online beleggen.

Daar komt nog bij dat je met een gratis demo-account goed kennis kunt maken met een broker, zonder dat je hier direct een beleggingsrekening moet openen. Vind je het beleggingsplatform van een broker niet zo prettig werken? Dan kun je nog gewoon overstappen naar een andere broker, zonder dat je geld uit hebt moeten geven.

Stap 3: maak een echt beleggingsaccount aan

Als je tevreden bent met een broker en goed geoefend hebt met het online beleggen, kun je een echt beleggingsaccount aanmaken. Het is dan tijd om een echt voetbaldoelpunt te maken! Vervolgens stort je hier geld op. Je kunt zelf kiezen hoeveel geld je op jouw account wil zetten, maar de meeste online brokers vragen je om een minimale investering van 100 euro. Houd er dan ook rekening mee dat je minimaal 100 euro in moet leggen voor het online beleggen.

Stap 4: start met beleggen

Heb je een beleggingsaccount aangemaakt en heb je hier geld op gestort, dan kan het beleggen beginnen. Omdat je geoefend hebt met beleggen, weet je precies hoe het beleggingsplatform van je broker in elkaar zit. Ook weet je wat je wel en juist niet moet doen bij het online beleggen, om winst te kunnen maken. Nu kan het beleggen echt beginnen!

Tip: evalueer je beleggingen regelmatig. Zo voorkom je dat je bepaalde beleggingsfouten in de toekomst nog een keer maakt. Zelfs de meest ervaren beleggers blijven hun beleggingskeuzes evalueren, zodat ze hier op de lange termijn alleen maar beter van kunnen worden.


Sponsor
Terug naar de vorige pagina
E-mail
  • Sponsor SON Breda
    Sponsor Hyundai van Riel
    Sponsor Keeperstalent
    Sponsor
    Sponsor Cell Phone Fix
Sponsor
SAMBA Speler van de week
Adverteren - Disclaimer - Copyright © 2011-2018 Voetbal in Breda. Voetbalinbreda.nl, Voetbalinettenleur.nl en Voetbalinoosterhout.nl zijn onderdeel van MDM-Voetbalmedia