`Hoe gaat het met`: Jade Adan

Donderdag 02 augustus 2018, 19:00, door Redactie.

Voetbalinbreda.nl licht elke week een speler uit die de regio Breda op voetbalgebied is ontgroeid. Spelers of trainers die buiten de regio of zelfs buiten Nederland hun geluk zijn gaan beproeven in de voetbalwereld. Vandaag is dat oud-keepster van FC Twente en Achilles '29: Jade Adan (foto).DOOR YVO VAN DORST

Toen in de jeugd van WDS '19 de keepster van de dames geblesseerd raakte bood Jade haarzelf gelijk aan om onder de lat te staan. Daarna mocht ze hier nooit meer onder vandaan en werd ze meer en meer bevlogen in het keepersvak. Ze besloot de stap te wagen naar andere clubs buiten de regio om daar te laten zien wat ze in haar mars had.

Na haar eerste periode bij WDS '19 begon voor Jade het avontuur.  Ze maakte de overstap van WDS '19 naar Baronie om daar een stapje hoger in haar carrière te maken. ‘' Ik keepte bij een keepersschool en daar gaven ze steeds aan, je moet echt zo snel mogelijk een stap hoger gaan maken dan WDS '19’', vertelde Jade. Na twee seizoenen Baronie ging ze naar het KNVB CTO opleidingsteam, waar ze zes dagen per week trainde en intern leefde in Eindhoven. Daarna maakte ze een verassende keuze voor haar volgende stap na een bezoek van de trainer van FC Twente. ‘' Na de trainingsperiode van een jaar konden alle meisjes kiezen waar ze een keer mee zouden willen trainen, bijna iedereen koos voor PSV vanwege de afstand. Maar ik koos voor het grote avontuur in Twente, en dit heeft uiteindelijk goed uitgepakt.’’

Na een aantal trainingen kreeg ze de kans om de concurrentiestrijd aan te gaan bij een van de beste damesteams van Nederland. Dit ging in eerste instantie goed want ze kwam tot een aantal basisplekken bij Twente en mocht zelfs op de bank plaats nemen bij Champions League-wedstrijden tegen onder andere FC Barcelona. Maar daarna kreeg ze minder vertrouwen van de clubleiding." Na het winnen van mijn concurrentiestrijd keepte ik een paar wedstrijden in de basis elf, hier zat een mindere wedstrijd tussen en hier werd ik gelijk op afgerekend. De club kwam naar me toe om me te vertellen dat ik gepasseerd was omdat ze toch meer ervaring onder de lat nodig hadden en dus kozen voor mijn 28-jarige medekeepster."

Na een periode van weinig minuten op het officiële wedstrijdtoneel koos ze voor een avontuur bij Achilles’29." Ik kon naar veel clubs in Nederland. Bij Ajax en PSV zou ik derde keepster worden en dus weer aan weinig minuten komen. Toen heb ik gekozen voor het dichterbij Breda wonen en het meer minuten willen maken, daarom is mijn keuze op Achilles gevallen." Maar tijdens haar periode bij de laagvlieger in de damesklasse kreeg ze veel te maken met blessureleed. Ze scheurde haar kruisband tijdens een wedstrijd vorig jaar, en na een jaar revalideren ging ze bij haar tweede training weer door dezelfde kruisband heen. Een tijd die voor Jade een kink in de kabel van haar carrière betekent. "Als ik mijn blessures niet had gehad, dan speelde ik nu voor een topclub in Nederland," vertelde Jade resoluut.

Als je Jade vraagt waar sta je over vijf jaar dan is ze hier nog niet echt zeker van. "Ik wil natuurlijk eerst revalideren en fit worden. Maar of ik door ga met het professionele voetbal weet ik nog niet. Ik heb tijdens mijn blessureperiode andere dingen van het leven leren kennen zoals mijn studie waar ik ook enorm veel plezier uit haal.  Iets dat voor mij misschien wel meer waard is dan het keepen op het allerhoogste niveau. Maar als ik door blijf gaan hoop ik nog een keer voor Feyenoord te mogen keepen."

Blijf Jade dus in de gaten houden op de Nederlandse velden en houdt ook Voetbalinbreda.nl in de gaten voor de leukste nieuwtjes op het gebied van amateur- en profvoetbal in Breda!


Sponsor
Terug naar de vorige pagina
E-mail
  • Sponsor Hyundai van Riel
    Sponsor
    Sponsor Cell Phone Fix
    Sponsor Keeperstalent
    Sponsor SON Breda
Sponsor
SAMBA Speler van de week
Adverteren - Disclaimer - Copyright © 2011-2018 Voetbal in Breda. Voetbalinbreda.nl, Voetbalinettenleur.nl en Voetbalinoosterhout.nl zijn onderdeel van MDM-Voetbalmedia