`Hoe gaat het met`: Chafik Boushaba

Vrijdag 03 augustus 2018, 07:00, door Redactie.

In de serie ‘Hoe gaat het met…’ belicht Voetbalinbreda.nl spelers die hun carrière in Breda begonnen en het succes beproeven buiten de stad. Met ditmaal Chafik Boushaba (31), die begon bij Groen-Wit en vanaf komend seizoen uitkomt voor SteDoCo. Over zijn nieuwe club, buitenlandse avonturen en zijn thuishaven. “Breda is mijn stad.”DOOR LUKE THOMAS

“Het gaat echt hartstikke goed.” Op de ‘Hoe gaat het met Chafik Boushaba?’-vraag kan de spits alleen maar positief antwoorden. “Mijn eerste trainingen bij SteDoCo zijn begonnen, mijn rijschool loopt lekker. Nee, ik heb niks te klagen.”

De Bredanaar kijkt uit zijn eerste seizoen bij zijn nieuwe club. “Ik heb nog nooit op zo’n hoog niveau (Derde Divisie, red.) gespeeld. Aangezien SteDoCo net is gepromoveerd zal elke wedstrijd lastig worden. Daarom is handhaving onze voornaamste doelstelling. Hopelijk kan ik daaraan een goede bijdrage leveren en uitgroeien tot een vaste kracht.” SteDoCo is voor Boushaba alweer zijn zesde club. Hij begon bij Groen-Wit, kwam via Halsteren, vv Baronie en KFC Nieuwmoer terecht bij het Belgische KFC Brasschaat en vanuit daar maakte hij de overstap naar SteDoCo. Boushaba is een avonturier, op zijn zachtst gezegd. “Ik vind het leuk om buiten mijn comfort zone te gaan. Nieuwe uitdagingen, daar houd ik van. Vandaar dat ik ook in België ging voetballen.”

Een buitenlands avontuur waar de spits met plezier op terugkijkt. “Ik zou het zo nog een keer doen. Ik kon nog een jaar blijven, maar ik miste het hoge niveau. Blessures zorgden ervoor dat ik een stapje terug moest doen qua niveau. Maar nu ben ik weer helemaal fit. Ik heb het afgelopen seizoen 28 wedstrijden gespeeld voor KFC Brasschaat. Dus ik denk dat ik het hoge niveau weer aankan.”Wat Boushaba het meest is bijgebleven van België zijn de grasvelden. “Soms was het echt een drama. Bij Brasschaat was het goed geregeld, maar voor de rest waren de velden erg slecht.” Maar niet alleen de kwaliteit van de grasvelden differentieerde met de Nederlandse voetbalwereld. “In Nederland is alles gericht op balbezit. In België spelen ze juist alleen maar lange ballen. Het is daar veel minder tactisch. Een mix van beiden zou perfect zijn.”

Eén ding bleef altijd hetzelfde: zijn woonplaats. België of Zuid-Holland, het maakt Boushaba allemaal niet uit. “Breda verlaat ik niet zomaar. Breda is mijn stad. Ik rij voor de trainingen altijd heen en weer. Met wat teamgenoten, daarom is het prima te doen.” “Ik ga mijn voetbalcarrière ook afsluiten in Breda”, vervolgt Boushaba (foto). “Bij Groen-Wit, waar al mijn vrienden voetballen. Zij komen best vaak mijn wedstrijden bekijken, zelfs toen ik in België speelde. Wanneer ik naar Groen-Wit ga weet ik niet. Voorlopig blijf ik nog even op hoog niveau spelen.”


Sponsor
Terug naar de vorige pagina
E-mail
  • Sponsor
    Sponsor Keeperstalent
    Sponsor Hyundai van Riel
    Sponsor SON Breda
    Sponsor Cell Phone Fix
Sponsor
SAMBA Speler van de week
Adverteren - Disclaimer - Copyright © 2011-2018 Voetbal in Breda. Voetbalinbreda.nl, Voetbalinettenleur.nl en Voetbalinoosterhout.nl zijn onderdeel van MDM-Voetbalmedia