Datum: zaterdag 3 juni 2023, 11:00 - Auteur: Redactie

Het promotie-sprookje van NAC Breda eindigt in Emmen

NAC moest in Emmen een minimale achterstand goed zien te maken, maar dat lukte niet. Ondanks dat NAC veel de bal had kwam het moeilijk door het verdedigende blok van de Drentenaren heen. Een doelpunt van Richario Zivkovic na een uur spelen deed NAC definitief de das om. In de blessuretijd maakte Assehnoun er nog 2-0 van namens de Emmenaren.

Topschutter Elías Már Ómarsson was vandaag niet fit genoeg om aan de wedstrijd te beginnen en dus moest Hyballa zijn basiself wijzigen. Ody Velanas nam de plaats van Ómarsson in. Verder keerden Roy Kortsmit en Anselmo Garcia Mac Nulty terug na schorsingen. Dat ging ten koste van Pepijp van de Merbel en Tijs Velthuis. Sabir Agougil begon vandaag ook op de bank. Aimé Omgba was zijn vervanger op het middenveld.

NAC had het in de beginfase lastig met het stugge kunstgras in Emmen. De eerste grote kans van het duel was dan ook voor de thuisploeg. Mike te Wierik kreeg de bal op een presenteerblaadje van Mark Diemers maar schoof de bal vlak langs het doel van Roy Kortsmit. Daar kwam NAC goed weg.

Naarmate de eerste helft vorderde kwam ook NAC steeds meer in het spel voor. Jort van der Sande was tot drie keer toe dicht bij een doelpunt, maar zijn vizier stond nog niet op scherp. Vlak voor rust dacht Ezechiel  Banzuzi de openingstreffer te scoren ware het niet dat de assistent scheidsrechter zijn vlag in de lucht stak voor buitenspel. De VAR keek ernaar maar het was toch echt buitenspel, dus ging de treffer niet door en was de ruststand 0-0.

Na rust was NAC veel aan de bal, maar had het moeite met het verdedigende blok van de thuisploeg. In minuut zestig kreeg NAC een flinke domper te verwerken, toen Richairo Zivkovic de bal het doel van Roy Kortsmit inhamerde. Onhoudbaar voor de doelman en NAC moest nu twee keer scoren om er een verlenging uit te slepen.

Het doelpunt van de spits bleek uiteindelijk de nekslag voor NAC. De ploeg van Peter Hyballa kon nog enkele keren gevaarlijk worden, maar tot een aansluitingstreffer of zelfs misschine nog wel meer kwam het niet meer. FC Emmen kwam nog wel een keer tot scoren. Assehnoun schoot de bal in de blessuretijd op fraaie wijze in het doel. Door de verliespartij zal NAC ook volgend jaar uit komen in de Keuken Kampioen Divisie.