Datum: zondag 21 mei 2023, 16:59 - Auteur: Redactie

TVC Breda voelt zich bestolen door de scheidsrechter in 99ste minuut

VIDEO – Woede bij TVC Breda zondagmiddag in 4C. Na een bizar lange blessuretijd stal Viola toch een punt door een omstreden penalty.

In Alphen ontstond er een bizarre wedstrijd, waarbij het bezoek uit Tuinzigt als morele verliezer van het stapte ondanks het punt wat men overhield aan de krachtmeting met Viola. Topschutter Jeroen Ooms (foto) liet de 0-1 als ruststand bepalen en zag in de tweede helft hoe spelmaker Romano Rijndorp op aangeven van Milan Faas scoorde uit een schitterende lob over de vijandelijke doelman: 0-2. Prachtig samenspel van de tieners uit Breda.

De thuisclub reageerde als door een adder gebeten en knalde de aansluitingstreffer binnen. En daarna werd het zelfs 2-2, de wedstrijd op zijn kop. Toch leken de Bredase Viola’s te winnen dankzij een spectaculaire wreeftrap van Ooms (zie video hier onder). Zijn 2-3 bleef echter niet op het bord staan. Diep, diep in blessuretijd kregen de gastheren een belachelijke pingel. Het werd 3-3. Abdoul Haalide kreeg ook een vreemde rode kaart. Het uitkamp was woest.

“We moeten vandaag weer drie man wisselen door blessures, boven op de blessures die we al hadden . Ik ben wel trots dat we eindigen met spelers van 15 en 16 jaar op het veld en het debuut van Ravi Volkert in de goal 90 minuten lang. Dit is een keeper om in de gaten te houden de komende jaren en een groot talent”, aldus coach Johan Rijndorp zijn verhaal na afloop tegenover Voetbalinbreda.nl.

Viola – TVC Breda 3-3 (0-1)
0-1 Jeroen Ooms, 0-2 Romano Rijndorp, 1-2 en 2-2 Viola, 2-3 Jeroen Ooms, 3-3 Viola (pen.).