Datum: vrijdag 10 december 2021, 23:53 - Auteur: Redactie

Thom Haye redt NAC Breda tegen zwalkend Almere City

NAC wist vanavond in eigen huis niet te winnen van Almere City. De bezoekers kwamen in de tweede helft op voorsprong door een afstandsschot van Lance Duijvesteijn. NAC kwam deze tegentreffer uiteindelijk te boven dankzij Thom Haye. In de slotfase van de wedstrijd was doelman Olij erg belangrijk met een aantal reddingen.

Voor trainer Edwin de Graaf was er geen reden tot wisselen na de 0-5 overwinning in Den Bosch van vorige week. Op de bank was er wel weer plaats voor DJ Buffonge, die terugkeerde van een blessure.

De eerste kans van de wedstrijd vond al binnen een minuut plaats. Jonas Arweiler kreeg de mogelijkheid om te koppen en kreeg de bal over het doel van Olij. Even later was ook de tweede kans van de wedstrijd voor de bezoekers. Een gevaarlijk schot van Puriel ging via de paal naast het doel.

Het eerste wapenfeit van NAC kwam na zo´n achttien minuten spelen. Kaj de Rooij nam het doel onder vuur met een hard schot dat door de keeper losgelaten werd. Zo kreeg Van Schuppen een kans op de rebound, maar zijn kopbal ging over het doel.

In de openingsfase van de tweede helft was het vooral Almere dat gevaar creëerde. Echter konden twee felle slidings van Bakker voorkomen dat Puriel kon scoren namens Almere. De bezoekers waren sterk en wisten NAC bij vlagen terug te dringen. Zo kreeg het kansen en kwam het ook op voorsprong dankzij een zondagsschot van Lance Duijvesteijn dat in de kruising vloog.

Na deze treffer probeerde NAC zich te herpakken en dit resulteerde in twee gevaarlijke pogingen vlak na elkaar. De eerste was voor Van Schuppen die de bal van binnen de zestienmeter snoeihard op de lat schoot. Daarna kreeg Haye een goede schotkans, maar deze bal belandde op de paal. Na het aandringen van NAC viel ongeveer een kwartier voor tijd dan ook de gelijkmaker. Antonia ontving de bal aan de rechterkant van het veld en bracht Haye in stelling. Hij kapte naar zijn linkerbeen en werkte de bal in de verre hoek.

Hierna werd de wedstrijd steeds leuker en kwamen er nog kansen voor beide ploegen. Almere werd gevaarlijk op de counter, maar Olij bracht redding. Ook op de inzet van doorgebroken middenvelder Receveur had de doelman een goede redding in huis.

Verder moest de doelman ook op een schot van Ahannach ingrijpen om te voorkomen dat de bal in de verre hoek zou belanden. Olij behoedde NAC voor een verliespartij op het moment dat ook Receveur het doel weer onder vuur nam. De doelman was in de slotfase dan ook erg belangrijk voor het team. NAC kon zelf ook geen doelpunt maken en zodoende eindigde de wedstrijd in een gelijkspel.

Aanstaande dinsdag mag NAC weer aantreden, dan is FC Utrecht de tegenstander in de TOTO KNVB Beker.

NAC Breda – Almere City 1-1 (0-0)
0-1 Duijvesteijn, 1-1 Haye.