Datum: zaterdag 16 april 2022, 22:06 - Auteur: Redactie

NAC dompelt Almere City in rouw diep in blessuretijd

NAC heeft vandaag goede zaken gedaan in de jacht op een plaats in de Play-Offs. Nadat Ody Velanas NAC prachtig op voorsprong had gekopt, moest Olij één keer vissen na een scrimmage bij een corner. In de absolute slotfase kreeg NAC uiteindelijk misschien wel meer dan het eigenlijk verdiende, toen Naoufal Bannis (foto) in de 98ste minuut NAC naar 1-2 schoot.

Na de overwinning op VVV-Venlo van vorige week besloot Edwin de Graaf niets te wijzigen aan zijn basiself. Dit betekende dus dat Moïse Adiléhou weer de rechtsback was en dat Naoufal Bannis weer in de punt van de aanval begon. Vorige week betaalde hij het vertrouwen dat hij kreeg van de trainer uit, door twee van de drie doelpunten voor zijn rekening te nemen.

In de openingsfase moest NAC de bal aan Almere City laten. NAC kreeg moeilijk druk op de tegenstander, maar gaf aan de andere kant ook niet veel weg. Na twintig minuten ging NAC beter spelen en begon het langzaamaan kansen te creëren. Het eerste grote gevaar voor het doel van Nordin Bakker was een kort genomen vrije schop, die Ody Velanas vervolgens bikkelhard op de lat schoot. Almere kwam met de schrik vrij.

Toch kreeg in het verloop van de eerste helft ook Almere wat kansen op de openingstreffer. Gelukkig hadden De Almeerders het vizier niet op scherp, waardoor we gingen rusten met een 0-0 stand.

Na rust was het wel raak voor NAC. Yassine Azzagari toonde zijn fluwelen traptechniek door de bal perfect op het hoofd van ody Velanas neer te leggen. Velanas zette zijn voorhoofd tegen de bal en zag hem in de verre hoek verdwijnen: 0-1!

Na de openingstreffer van Velanas was het even alle hens aan dek achterin. Almere City drong aan en nam in korte tijd een aantal keer het doel van Olij onder vuur. De goalie toonde wederom zijn klasse door een aantal keer goed in te grijpen.

Toch kon hij niet voorkomen dat Almere City in de 61ste minuut de gelijkmaker wist te maken. Almere kreeg een corner te nemen, die via een scrimmage uiteindelijk achter Olij belandde. NAC moet opnieuw beginnen.

Hierna voerde Almere de druk op, maar tot hele grote kansen leidde dat niet. Lang leek het erop dat het duel in een gelijkspel zou eindigen, totdat Almere City in de achtste minuut van de blessuretijd te overhaast een vrije schop nam. De bal kwam in de voeten van Ody Velanas. Velanas zette met een steekpass Naoufal Bannis aan het werk, die oog in oog met doelman Bakker niet faalde en NAC alsnog naar de overwinning schoot: 1-2!

Scheidsrechter Dieperink floot direct af, waardoor NAC drie belangrijke punten kon bijschrijven in de jacht op het behalen van de Play-Offs. Aanstaande vrijdag neemt NAC het in het eigen Rat Verlegh Stadion op tegen FC Dordrecht, waar een flinke stap richting de Play-Offs kan zetten.

(bron: nac.nl)

Almere City – NAC Breda 1-2 (0-0)
0-1 Velanas, 1-1 Almere City, 1-2 Bannis.

0 Shares