Datum: zondag 27 september 2020, 23:07 - Auteur: Redactie

Abdul Avci dompelt scorend Terheijden in diepe rouw

Een heerlijke derby in 4C eindigde zondagmiddag in het voordeel van WDS. Terheijden scoorde vier goals in de Haagse Beemden, maar hield niet eens een punt over.

Klokslag 14:40 uur floot de scheidsrechter voor de eerste keer wat uiteindelijk bij lange na niet de enige keer was. WDS startte fel en voortvarend aan de wedstrijd en gaf Terheijden in de eerste fase geen ruimte voor de opbouw. Terheijden zakte in en probeerde er via een snelle omschakeling uit te komen en WDS speelde hoog druk om zo de lange bal er uit te halen bij Terheijden.

Dit resulteerde al snel in een grote kans voor Koen van Kleef. Na goed voorbereidend werk van Abdul Avci stuitte Koen van Kleef op de goed uitkomende goalie van Terheijden, Mirko Ivanek, Ondanks de goede start van de kant van WDS, was het toch Terheijden dat vroeg aan de leiding kwam. Een slordige opbouw bij WDS zorgde voor balverlies in het centrum en de snelle omschakeling leidde tot de knappe 0-1 van Jordi Wirken.

WDS was hierdoor even van de leg en al snel lag ook de 0-2 tegen de touwen. Wederom een snelle omschakeling vanuit de kant van Terheijden bracht de bal bij de man in vorm Max Brouwers, die de bal beheerst binnen schoot. Hierdoor waren het feestminuten voor Terheijden. Eerst moest WDS-doelman Furkan Pekmezci met de voet redden en even later leek Terheijden een beslissende 0-3 te maken. Echter vanuit een buitenspelmoment waardoor WDS voor nu in de wedstrijd bleef. In de 36ste minuut werden de Babyblauwen nog verder in de wedstrijd geholpen door een te korte terugspeelbal, waar Abdul Avci goed tussen zat. Hij mocht ‘1 op 1’ met Van Nijnatten en schoot beheerst de 1-2 binnen. Dus waar het 0-3 had moeten zijn voor Terheijden, had WDS nog alles om voor te spelen de tweede helft. En hoe.

Met Richel Nicia als extra versterking op het middenveld kwam WDS met een wijziging het veld in. En toen ging het hard. In de eerste minuut van de tweede helft was het uitblinker Dara Yet die de bal perfect over de verdediging heen legde in de voeten van opnieuw Abdul Avci, die ‘1 op 1’ met Ivanek wederom niet faalde: 2-2. Twee minuten later wist Bayram Avci broertje Abdul te vinden die zijn derde van de middag binnen schoot, 3-2. En in minuut 52 voltrok Abdul Avci zijn loepzuivere hattrick door na een pass van Koen van Kleef de 4-2 binnen te trekken. Zo scoorde Abdul dus de eerste vier doelpunten voor WDS waarbij een zuivere hattrick (3 goals achter elkaar in een helft) binnen 7 minuten van de tweede helft. En Terheijden? Dat wist op dat moment niet wat het overkwam en kwam dus in dezelfde situatie terecht als WDS de eerste helft. Maar ook Terheijden wist hier prima mee om te gaan. Een minuut na de 4-2 was het de verdediging van WDS die teveel ruimte weg gaf: 4-3 door wederom Brouwers en dat na 53 minuten spelen. Beide ploegen waren vervolgens aan elkaar gewaagd en het spel bleef op en neer golfen. Tot Bayram Avci na zijn eerdere assist ook nog op het wedstrijdformulier wilde komen. Het was wederom Abdul Avci die ontsnapt was aan zijn tegenstander en zijn inzet belandde op de paal waar Bayram Avci stond te wachten op de rebound: 5-3 en voor nu leek de wedstrijd er op te zitten. Zeker nadat  Pekmezci twee keer goed redding bracht. Maar zoals gezegd leek de wedstrijd er op te zetten. Maar Pepijn van Asten besloot anders. Vanuit vermeend buitenspel bracht hij de spanning terug in de wedstrijd door de 5-4 binnen te schieten. Toen uitblinker Dara Yet in de 85ste minuut zijn tweede gele kaart en dus rood ontving beloofde het nog spannende momenten te worden. De scheidsrechter trok liefst zes minuten blessure tijd erbij waardoor WDS elf minuten lang de Terheijdense storm moest doorstaan. Ondanks wat hachelijke momenten slaagde de thuisploeg hier in en mocht WDS drie zwaarbevochten punten bijschrijven.

“Ik denk dat het voor de toeschouwers een geweldig schouwspel is geweest. Twee ploegen die keihard gewerkt hebben voor een zo goed mogelijk resultaat in een hele open wedstrijd. Waar Terheijden de eerste helft wist te profiteren van de ruimtes die wij open lieten, wisten wij de tweede helft te profiteren van de ruimtes die Terheijden liet. Ja, wij hadden 0-3 achter kunnen komen terwijl wij misschien wel het beste eerste kwartier speelden sinds mijn terugkomst, maar voetbal blijft voetbal. We komen mede dankzij Terheijden terug in de wedstrijd, maar wat die gasten van mij de tweede helft aan strijd hebben laten zien was geweldig. Als we dit elke week laten zien dan kunnen we ver komen. Onze jongens hebben deze 3 punten ook dik en dik verdiend”, aldus winnend coach Martijn van Wanrooy tegen Voetbalinbreda.nl.

Zijn concullega Fred Vrolijk: “Al na 30 minuten moeten wij op 0-4 staan in plaats van 0-2, dan geven we de 1-2 weg met een slechte terugspeelbal vanaf de helft van de tegenstander dus helpen we ze weer in de wedstrijd. Eerst vijf minuten na rust geven we drie goals weg, daarna kon het alle kanten op want er waren zeker nog kansen op gelijkmaker en ook op meer voor WDS. Conclusie is dat je niet moet nalaten om een tegenstander in leven te laten als je de kansen hebt om knock-out uit te delen.”

WDS ’19 – Terheijden 5-4 (1-2)
0-1 Jordi Wirken, 0-2 Max Brouwers, 1-2, 2-2, 3-2 en 4-2 Abdul Avci, 4-3 Max Brouwers, 5-3 Bayram Avci, 5-4 Pepijn van Asten.

76 Shares