Datum: zondag 10 oktober 2021, 17:00 - Auteur: Mica de Montigny

Advendo mag even aan een punt ruiken tegen HSC ’28

Advendo leed zondagmiddag zijn derde competitienederlaag op rij in 5A. HSC ’28 had het overigens wel lastig in de slotfase aan de Bastenakenstraat.

De door keepersproblemen geplaagde selectie uit Breda-Noord (geen Rick Machielse, geen Robbert van Oorschot en geen Daniel Moio) toverde plots een andere goalie uit de hoge hoed. Veteraan Ronnie Noiron, die in het verleden ook in de Hoge Vucht actief was, maar eigenlijk al een tijd gestopt is, trok de handschoenen uit de tas en stond eenmalig onder de lat.

En verdienstelijk, want ondanks de twee tegentreffers voor rust, pakte hij wel een penalty in de eerste helft en had hij nog andere goede reddingen in huis later in de strijd. Na rust schoot good old Nenad Ristanovic de aansluitingsgoal nog tegen de touwen en bibberde HSC toch nog even, maar toen de 1-3 viel was het gedaan met de hoop op een punt voor de thuisclub.

Coach Omid Chaab sprak na afloop bij met Voetbalinbreda.nl. “Op basis van de tweede helft ben ik zeer tevreden. Die lijn moeten we vasthouden. HSC had het heel lastig met ons spel na rust, daar wil ik mijn team ook een compliment voor maken. Ondanks het verlies, hebben ze in de tweede helft echt goed gevoetbald en dat biedt pespectief voor de komende weken.”

Advendo – HSC ’28 1-3 (0-2)
0-1 en 0-2 HSC ’28, 1-2 Nenad Ristanovic, 1-3 HSC ’28.

0 Shares