Datum: zondag 5 april 2020, 22:32 - Auteur: Mica de Montigny

Afscheid UVV-aanvoerder komt eerder dan gehoopt

Door de coronacrisis zette de KNVB een punt achter het seizoen in het amateurvoetbal en dat betekent voor clubicoon Rolf Snepvangers dat hij eerder afscheid neemt dan gehoopt. Voetbalinbreda.nl sprak met de verdedigend ingestelde captain van UVV ‘40.

”Ergens is het jammer dat we het seizoen niet hebben kunnen afmaken en de trainer en spelers die stoppen of weggaan geen waardig afscheid kunnen geven. Dit virus, daar moeten we nu eenmaal mee dealen en de maatregelen liegen er niet om. Beter voorkomen dan genezen. Maar afscheid nemen is altijd lastig. Half ergens aan beginnen in een nieuw seizoen is geen optie, dus dan is stoppen het beste.”

Vervelen gaat Snepvangers (foto) zich echter niet. Vorig jaar gaf hij in een groot interview op deze site aan dat hij in een vriendenteam gaat spelen, maar er staat nog iets veel mooiers te wachten voor de ervaren linkspoot. “Er komt een kleine aan en daardoor gaat er veel veranderen. Hierdoor kan ik niet meer zoveel tijd en energie gooien in het voetbalspelletje zoals ik dat altijd deed.”

En zo kan het dus dat de dertiger niet op de schouders gaat met handhaving in 3B op zak, want de ploeg uit Ulvenhout klom steeds iets verder uit de kelder van de ranglijst. “In mijn laatste optreden ben ik geblesseerd uitgevallen tegen TSV Gudok, in februari. We verloren. Mijn enkel naar de klote. Maar het gaat nu weer goed, na inspanning heb ik nog wel reactie, maar het gaat de goede kant op. Handhaving en laatste wedstrijd thuis op het sportpark, zo had ik mijn afscheid gewild.”

“Het is niet anders. Ik kan er weinig aan veranderen, ik had het liever ook anders gezien. Wij hadden het overigens sowieso zelf gered, heb dat altijd gezegd en dat was ook zeker zo. En nu? De voorzitter (Sander Schaepman, red.) heeft gezegd dat er een waardig afscheid komt. Een voetballend einde met een wedstrijdje, een barbecue en een feestje lijkt me mooi, we gaan het zien.” Eén ding is zeker, dat is dat de clubspeler pur sang (Snepvangers voetbalde zijn hele leven alleen in het groen van de Bredase dorpelingen) dat verdient.

177 Shares