Datum: vrijdag 15 oktober 2021, 22:57 - Auteur: Redactie

Danny Bakker kopt NAC Breda naar tweede zege op rij

In een wedstrijd waarin weinig kansen gecreëerd werden, wist NAC te winnen van nummer vier Jong AZ. Het enige doelpunt van de wedstrijd kwam van Danny Bakker, die vanuit een vrije trap van Thom Haye binnenkopte. Verder kwam NAC weinig in de problemen en sleepte het met een degelijke wedstrijd de drie punten binnen.

NAC begon ongewijzigd aan de wedstrijd tegen Jong AZ. Na de overwinning op Excelsior, van twee weken geleden, zag trainer Edwin de Graaf geen reden om wijzigingen door te voeren. Alleen Ayouba Kosiah ontbrak wegens een blessure.

 

In de eerste minuten van de wedstrijd zette NAC gelijk druk op AZ. Hierdoor creëerde het enkele kleine kansen, waaronder een schot van Velanas en een gevaarlijke voorzet van Haye. Na ruim zeven minuten was er de eerste grotere kans voor NAC. Thom Haye stuurde Antonia aan de rechterkant van het veld in de diepte, Antonia gaf voor op Velanas die in duel met de keeper kwam. Helaas kreeg Velanas de bal langs het doel van AZ. Na elf minuten creëerde ook AZ een mogelijkheid. Een afstandsschot van Peer Koopmeiners werd goed gepareerd door Olij.

Vanaf de twintigste minuut werd NAC echt gevaarlijk en creëerde het een aantal kansen via een geblokt schot van Ligeon en een kopbal van Seuntjens. Enkele minuten na dit gevaar kreeg Haye een vrije trap, op iets meer dan twintig meter van de zestien. De middenvelder legde de vrije trap perfect op het hoofd van de mee naar voren gekomen Bakker, die de bal in de verre hoek kopte en daarmee de openingstreffer maakte. Met deze assist was Haye opnieuw belangrijk uit een vrije trap. Na dit doelpunt was het initiatief in de eerste helft volledig bij NAC.

De tweede helft lag het initiatief opnieuw bij NAC. Het kreeg een kans met een kopbal van Velanas, die de bal recht in de handen van de keeper kopte. Verder kreeg Van Schuppen nog een kans, hij schoot de bal voorlangs. Hierna probeerde Jong AZ de gelijkmaker te maken maar werd het niet echt gevaarlijk. NAC kwam er nog een paar keer uit op de counter, terwijl Jong AZ opzoek was naar een doelpunt. Echter was NAC erg slordig in de omschakeling en kon het de wedstrijd niet in het slot gooien. De enige echte grote kans die Jong AZ kreeg, was in de 92ste minuut. Olij kon de bal met de vingertoppen, via de lat, over het doel tikken. Hierna volgde al snel het laatste fluitsignaal en bleven de drie punten in Breda.

Aankomende maandag gaat de ploeg van trainer Edwin de Graaf op bezoek bij FC Volendam. Volgende week vrijdag staat er alweer een thuiswedstrijd op het programma, dan is MVV de tegenstander.

(bron: nac.nl)

NAC Breda – Jong AZ 1-0 (1-0)
1-0 Bakker.

0 Shares