Datum: zondag 3 november 2019, 20:12 - Auteur: Redactie

Baronie boekt belangrijke uitzege en sluit aan bij topclubs

Baronie staat na zondagmiddag stevig in de top vijf van de Hoofdklasse B. De uitpot bij laagvlieger AWC werd vrij makkelijk gewonnen door de Bredanaars.

De rommelige openingsfase voorspelde eigenlijk al niet veel goeds voor de neutrale toeschouwer. Dat het geen attractieve wedstrijd werd lag echter mede aan het wat lankmoedige optreden van arbiter Sahiner die nooit echt optrad tegen de vele overtredingen waaraan de thuisclub zich schuldig maakte. De netelige positie op de ranglijst en de liefst 9 geblesseerden bij de thuisclub noopten trainer Camiel Jager tot het aangrijpen van fysieke middelen, die weliswaar zelden over het randje waren, maar goed voetbal zo wel erg moeilijk maakten. AWC-verdediger Loeffen had niettemin rood verdiend. Hij sabelde op het middenveld Jens Wirix van achter neer zonder de bal te kunnen spelen. Tot verbijstering van de groenwitten kwam de boosdoener er slechts met een vermaning vanaf. Het eerste gevaar kwam van de thuisclub. Een vrije trap van Visser werd door alles en iedereen gemist waardoor Baroniedoelman Van Butselaar bijna werd verrast. Via zijn vingertoppen wist hij de bal echter nog net tot corner te verwerken. Het was meteen de enige kans voor de thuisclub in die eerste helft die volledig door de Baronnen werd gedomineerd. Echte kansen leverde dat aanvankelijk niet op al waren Veldhof met een kopbal en Mohammad met een lastige stuitbal wel gevaarlijk voor het Wijchense doel. Na een klein halfuur zat het Baronie niet echt mee toen Veldhof zijn kopbal op de lat zag belanden en Kankam in de rebound de onderkant van de lat teisterde. Even later was er alsnog gerechtigheid. Een snelle Bredase aanval via Umar en Mohammad bracht Mijnhijmer in balbezit die met een subtiele voetbeweging fraai de verre hoek vond 0-1.

Ook na de hervatting kregen de toeschouwers eenzelfde spelbeeld voorgeschoteld. Een oppermachtig Baronie en een taai verdedigend AWC. De eerste Bredase kans ging nog verloren toen Prent het vijandelijke doel net te hoog zocht na goed voorbereidend werk van Jens Wirix. Een tweede Bredase treffer kwam er toch. Een prachtige dubbele 1-2 combinatie tussen Sander en Jens Wirix werd door laatstgenoemde beheerst achter doelman Veltmaat geschoten 0-2. De thuisclub was rijp voor de slacht maar Baronie verzuimde verder door te drukken. De ploeg nam zelfs wat gas terug waardoor AWC plotseling brutaler naar voren kon gaan spelen. Vervolgens mocht men doelman Van Butselaar dankbaar zijn dat hij voor zijn ploeg de nul vasthield. Een schot van Stevens dreigde zomaar de bovenhoek in te zeilen maar de redding van de doelman was fenomenaal. Ook pogingen van Straten en Kramer in de slotfase werden door hem op knappe wijze onschadelijk gemaakt. Tussendoor hadden de bezoekers nog wel de gelegenheid om de score verder uit te bouwen. Mohammad strandde echter op de voeten van doelman Veltmaat om even later vanuit vrije positie slechts het zijnet te raken. In de slotminuut was Jens Wirix nog dicht bij zijn tweede treffer maar de Wijchense sluitpost voorkwam erger voor zijn team.

Al met al een verdiende overwinning voor de groenwitten die hiermee hun positie in de subtop vast wisten te houden. Volgende week volgt er een lastige uitwedstrijd bij RKZVC dat verrassend gelijkspeelde bij koploper Halsteren waardoor Gvv Unitas nu alleen aan kop gaat.

(verslag door Baronie-watcher Frans Mertens)

AWC – Baronie 0-2 (0-1)
0-1 Jorik Mijnhijmer, 0-2 Jenx Wirix.

11 Shares