Datum: zondag 8 september 2019, 15:59 - Auteur: Redactie

Baronie krijgt kansen, maar scoort niet bij OJC Rosmalen

Hoofdklasser Baronie bracht zondag een resultaat mee naar huis. Op het gras van OJC Rosmalen vielen er geen doelpunten, maar de Bredanaars behouden hun ongeslagen status na twee speelronden.

De druiven waren zuur voor de groenwitten na afloop van de wedstrijd OJC Rosmalen-Baronie. In een overigens gelijk opgaand duel leken de bezoekers halverwege de tweede helft op voorsprong te komen. De na rust voor Eugenia goed ingevallen Van Nijnatten blokte even buiten het zestienmetergebied een uitverdedigende OJC-speler. De bal kwam daardoor in het bezit van de vrijstaande Mohammad die via de onderkant van de lat verwoestend uithaalde. De overigens prima leidende arbiter Hardeman wees aanvankelijk naar het midden maar kreeg daarna een signaal van zijn assistent. Die zou Mohammad in buitenspelpositie hebben zien staan. Helaas voor Baronie ging de arbiter op het advies van zijn assistent af en werd het Bredase doelpunt geannuleerd. Beeldopnames van OJC-tv toonden na de wedstrijd echter aan dat er van buitenspel absoluut geen sprake was.

Baronie begon voortvarend aan de wedstrijd en dwong binnen enkele minuten twee doelrijpe kansen af. Prent stuurde eerst Mohammad op pad wiens voorzet op het hoofd van de inkomende Mijnhijmer werd geslingerd. OJC-doelman Kanters bracht echter knap redding. Nauwelijks een minuut later kreeg Jens Wirix een uitgelezen kans om zijn ploeg al vroeg op voorsprong te schieten. Na een goed genomen vrije trap van Mijnhijmer kreeg hij de bal in kansrijke positie voor zijn voeten maar de weer wat ongelukkig spelende aanvaller knalde van dichtbij recht op doelman Kanters. Na dat prima begin nam de thuisclub het initiatief langzamerhand. Baronie kwam goed weg dat een van richting veranderde inzet van Van den Bogaard via de lat over de kansloze Van Butselaar suisde. Beide ploegen beperkten zich in die eerste helft voornamelijk tot risicoloos voetbal zodat er weinig opwinding voor de toeschouwers viel te beleven. Vlak voor de pauze veerde het thuispubliek nog wel even op toen OJC -aanvoerder Van de Sande een harde schuiver losliet. Baroniedoelman Van Butselaar liet echter opnieuw zien waarom hij een betrouwbare vervanger is van Van Oorschot.

Na rust volgde aanvankelijk een kopie van de eerste helft. Opnieuw een sterk uit de startblokken schietend Baronie dat zich een aantal fraaie mogelijkheden en kansen wist te creëren. Een lob van Van Nijnanten werd tijdig onderkend door Kanters en een inzet van Mohammad na een fraaie Bredase aanval, was te zwak om de OJC-doelman te verschalken. Een kopbal van Van Nijnanten uit een corner van Mohammad werd van de lijn gehaald en Mejres moest tot twee keer toe zijn meerdere erkennen in de uitstekende doelman Kanters. Halverwege de tweede helft was hij dan toch kansloos op de uithaal van Mohammad maar de arbitrage besliste dus anders. Na die stormachtige Bredase fase kreeg de thuisclub weer wat meer controle over de wedstrijd en werd men zelfs nog gevaarlijk. Van Butselaar moest de doorgebroken Van de Bogaard tot ver buiten het strafschopgebied een halt toeroepen waarna diezelfde speler enkele minuten later in kansrijke positie voorlangs knalde. Ook invaller Theunisse was vlak voor tijd met een afstandsschot nog dicht bij een treffer. De wedstrijd eindigde echter zoals die begonnen was en gezien het spelbeeld was een puntendeling niet onlogisch. De onterecht afgekeurde goal bezorgde Baronie niettemin een enigszins wrange nasmaak. Dat had de ploeg zich echter kunnen besparen door gewoon de kansen te benutten. Zodra de groenwitten daarin slagen kan het toch weer een mooi seizoen worden.

(verslag door Baronie-watcher Frans Mertens)

OJC Rosmalen – Baronie 0-0.

19 Shares