Datum: zaterdag 16 april 2022, 17:20 - Auteur: Redactie

Baronie op het tandvlees voorbij degradatiekandidaat

Zondag Hoofklasser Baronie heeft de titel al met een hand vast. Zelf won het zaterdagmiddag bij Longa ’30, terwijl directe concurrent OJC Rosmalen dure punten verspeelde.

Nadat de Baronnen al na drie minuten via Jason Tjien-Fooh op 0-1 waren gekomen, leek de thuisclub halverwege de eerste helft weg te zakken, maar vocht zich terug. In de zestiende minuut raakte aanvaller Thom Berendsen op de paal en trapte een gastheer voor een bijna leeg doel naast. Na 24 minuten dook er weer een Longa-speler op, maar werd zijn inzet gestuit door Baronie-doelman Michel van Butselaar. 

In de tweede helft bleef Longa op zoek gaan naar de gelijkmaker. Scheidsrechter Remon Tulen leek echter roet in het eten te gooien door een tackle van de linksback van de thuisploeg te bestraffen met een directe rode kaart. Toch bleef Longa knokken, ondanks de numerieke minderheid. Tien minuten voor tijd zorgde Longa voor de 1-1 en leek een sensatie in de maak.

Maar dat was buiten Mark Schuit gerekend. Twee minuten voor tijd viel de 1-2 toch nog via hem en was de deceptie aan Lichtenvoordse zijde groot. De Bredanaars hadden er maling aan en zitten in een zetel voor het kampioenschap. Het Twitter-account van de dorpelingen sprak over een ‘hele zure nederlaag’. Hoe kijkt de winnende trainer, Jurriaan van Poelje, daar tegenaan. Voetbalinbreda.nl vroeg het hem.

“In voetbal telt uiteindelijk alleen het resultaat. Hoe is in deze fase van de competitie van ondergeschikt belang. De stand zegt alles. Of we het moeilijk hadden? In de Hoofdklasse zijn alle wedstrijd moeilijk.” De Bredanaars moeten maandagmiddag weer aan de bak. Op Tweede Paasdag komt AWC op bezoek, dat zijn duel van zaterdag gestaakt zag worden omdat zijn trainer onwel werd.

Longa ’30 – Baronie ZO 1-2 (0-1)
0-1 Jason Tjien-Fooh, 1-1 Longa ’30, 1-2 Mark Schuit.

0 Shares