Datum: zondag 1 september 2019, 16:22 - Auteur: Mica de Montigny

Baronie wint seizoensopening nipt van SV Meerssen

Hoofdklasser Baronie is zondagmiddag uitstekend begonnen aan het nieuwe seizoen. Op eigen veld werd SV Meerssen verslagen dankzij een vroege goal van een jonge debutant.

Een maand werkte Baronie intensief toe naar de start van ‘HB’, die zondag dus om 14:30 was op sportpark de Blauwe Kei. Kan Baronie wederom een glansrijk seizoen draaien, maar ditmaal zelfs met een prijs eindigen? Allereerst werd captain Jamie Kankam in het zonnetje gezet voor de aftrap. De ervaren defensieleider speelt al tien jaar achtereen bij de Baronnen en werd nog even bedankt voor bewezen diensten. In de opstelling een aantal verrassingen. Doelman Michel van Butselaar verving de aan zijn bovenbeen geblesseerde Robbert van Oorschot, maar daarover later meer. Rechts achterin stond Bram Umar en voorin Yassine Mejres. Nieuwe namen voor een vernieuwd Baronie. Mejres, enkele jaren terug nog als puber acterend in het eerste van zijn toen kwakkelende Boeimeer, werd beloond voor een aantal prima seizoenen in de jeugd van Baronie met zijn debuut in ‘1’.

Het vertrouwen dat hij kreeg van de keurig in het groen aangeklede technische staf betaalde hij terug. Het was de oudste man op het veld, Jorik Mijnhijmer, die de jongste van het veld bediende: Mejres. Het talent vond de lange hoek op aangeven van de veteraan, die even eerder nog een kans zag stranden in de handen van de keeper van SV Meerssen. Hoezo een droomdebuut voor Mejres? Enfin, daarna verzuimde de thuisclub de wedstrijd eerder in het slot te gooien. Met name Jens Wirix prutste voorin. De middenvelder kreeg een bal op een dienblad van Mijnhijmer, maar kon totaal niet overtuigen in de afronding. Iets dat hem na rust ook parten zou spelen, toen de bezoekers al een paar keer dichtbij de gelijkmaker waren. Het was echter aan Van Butselaar te danken dat het bij 1-0 bleef. Want alhoewel Baronie niet veel kansen toe had gestaan voor de uitploeg, redde hij drie keer op cruciale wijze.

De driepunter voelde daarom dus heerlijk, al had Jens Wirix nogmaals minstens een extra goal moeten prikken en zo meer comfort kunnen schenken aan de equipe van coach Van Poelje, bij wie spits Tijn van Galen geen debuut mocht maken, maar middenvelder Noud Eggly wel. Van Oorschot stond ondertussen de hele tweede helft naast de dug-out, maar wel op het veld, met wat vrienden naar de wedstrijd te kijken. Is hij zijn plaats alleen kwijt door zijn kwetsuur? “Of ik nog steeds eerste doelman ben? Als Michel (van Butselaar, red.) het doet zoals vandaag vast niet meer”, zegt de routinier met een grote glimlach. Zijn trainer brengt desgevraagd geen uitsluitsel over de vaste keuze onder de lat dit seizoen. “Ik heb twee goede Hoofdklasse-keepers zo is vandaag gebleken. Maar het is te vroeg om conclusies te trekken en op ons niveau heb je twee topkeepers nodig.”

Kan het dan zo zijn dat Van Oorschot, na jaren trouwe dienst en prima jaren (kampioen eerste klasse en vorig seizoen lange tijd bovenaan in de Hoofdklasse) opzij wordt gezet door de jonge ex-belofte van NAC Breda? Van Poelje blijft geheimzinnig in zijn replieken. “Wie er zondag onder de lat staat als beide keepers topfit zijn? Daarvoor weet ik nog te weinig over OJC Rosmalen, de tegenstander waar we volgend weekend moeten spelen. Vandaag hadden we behoefte aan een keeper die ver voor zijn goal kon spelen. Dat is bijvoorbeeld wat anders als ze twee spitsen hebben van twee meter en veel duels in de lucht uitvechten. Luxe positie voor een trainer dus. Michel was in elk geval top. Net als Yassine Mejres, een talent. Het was al met al niet heel best, maar wel drie punten. We hadden het alleen veel eerder moeten beslissen. Deze welkome overwinning geeft vertrouwen”, besluit de coacht tegenover Voetbalinbreda.nl.

Klik hier voor een fotoserie van dit duel op onze Facebook-pagina door onze fotograaf Jos Thommassen

Baronie – SV Meersen 1-0 (1-0)
1-0 Yassine Mejres.

53 Shares